Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
STA
STA
26.10.2024 10:05:56
Deli članek:

Prva favoritinja današnjega veleslaloma poskrbela za šok, tik pred zdajci odpovedala nastop

Profimedia

Na ledeniku Rettenbach se bo odvilo prvo dejanje 59. sezone svetovnega pokala v alpskem smučanju. Pred začetkom veleslalomskega prologa v novo sezono je za presenečenje poskrbela skupna zmagovalka svetovnega pokala Lara Gut-Behrami, ki je lani slavila zmago v Söldnu. Švicarka je sporočila, da bo današnjo tekmo izpustila.

"To je bila težka odločitev. A se enostavno ne počutim stoodstotno pripravljena," je Gut-Behrami povedala v intervjuju za švicarsko radiotelevizijo SRF, poroča avstrijska tiskovna agencija APA. Gut-Behrami se je v zadnjem mesecu soočala z zdravstvenimi težavami, prebolela je hudo gripo, nato pa je imela težave s kolenom.

Triintridesetletna šampionka je pojasnila, da ne želi tvegati, da bi se na smuke podala z dvomi. Sezona hitrih disciplin se bo začela decembra s tekmami v Beaver Creeku v ZDA.

Prva na startnem seznamu današnje veleslalomske uverture je ameriška zvezdnica Mikaela Shiffrin, ki lovi 98. zmago v karieri. Na startu veleslalomske uverture so tri Slovenke, Ana Bucik Jogan s številko 22, Neja Dvornik s 27, Andreja Slokar bo startala kot zadnja, 62.

Lani je zmagala Gut-Behrami, ki bi sicer nastopila v prvi vožnji kot četrta. Švicarka je sezono končala s tremi kristalnimi globusi, skupni zmagi v svetovnem pokalu je dodala še osvojena seštevka v veleslalomu in superveleslalomu.

Gut-Behrami bi z zmago postala najuspešnejša smučarka v Söldnu, s po tremi zmagami na tem ledeniškem veleslalomu bo ostala izenačena s Slovenko Tino Maze. Eno več od obeh ima zgolj "gospod veleslalom", Američan Ted Ligety.

V nedeljo bo na sporedu še uvodno dejanje moške sezone z Žanom Kranjcem kot edinim Slovencem na startu nedeljske tekme.