Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
(mf)
(mf)
16.12.2022 11:09:26
Deli članek:

Je curling šport za vas in vaše otroke?

psno
Barbara Hren, HKV Velenje, Curling ekipa Spolzke

Si želite, da bi s svojimi otroki in mladostniki lahko bili aktivni tudi pozimi? Si želite športa, ki bi ga z otroki lahko »igrali« skupaj?

Razlogov zakaj začeti s curlingom, je ogromno. Curling predstavlja izvrsten način rekreacije, druženja in doseganja novih ciljev, ki si jih postavimo. Odličen je za tkanje novih prijateljskih vezi, odkrivanje svojih zmožnosti in sproščanje negativne energije. Dobro pa je tudi, da se lahko starši in otroci ne glede na starost v tem športu pomerijo med seboj.

Ali se pri curlingu utrudimo, je curling naporen šport?
Seveda. Čeprav morda curling ni tako fizično naporen kot atletika, košarka in podobno, to ne pomeni, da ni naporen. Med podajanjem kamnov je igralec ves čas v poziciji, pri kateri mora vzdrževati ravnotežje predvsem s trebušnimi mišicami in mišicami v nogah. Med treningom odriva se igralci tudi dve uri zgolj odrivajo, pri čemer uporabljajo večino mišic v telesu. Še bolj naporna stran curlinga pa je pometanje. Kadar igralci močno pometajo celo dolžino steze, lahko srčni utrip naraste na podobno številko kot pri sprintu na 100 metrov. V tekmi z desetimi igrami pa lahko igralec pometa tudi do 48-krat. To pa je zadosten razlog za boleče mišice naslednji dan.

Slovenski curling klubi čakajo na vas in vpisujejo nove člane, zato ne odlašajte in poskrbite za vas in vaše otroke (Ljubljana, Jesenice, Velenje).

Več o tem, kako začeti, lahko preberete na spletni strani curling.si