Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
su
su
25.02.2022 11:30:41
Deli članek:

OSTRE SANKCIJE tudi v zimskih športih! FIS sprejel odločitev, ki bo MOČNO SPREMENILA nadaljevanje sezone!

PROFIMEDIA

Po odpovedih številnih smučarskih zvez je FIS odpovedal vse tekme, ki so bile ob koncu sezone 2021/22 predvidene v Rusiji.

Po včerajšnjih dogodkih je bilo bolj ali manj jasno, da bo Mednarodna smučarska zveza preostanek sezone težko izpeljala po prvotno začrtanem koledarju. Danes so se oglasili tudi na Smučarski zvezi Slovenije. Izvršni odbor je sprejel odločitev, da "v luči dogajanja v Ukrajini odpoveduje udeležbo športnikov in drugega organizacijskega osebja - članov SZS, na vseh tekmovanjih na ozemlju Rusije in Ukrajine za čas trajanja konflikta v Ukrajini."

Samo nekaj minut kasneje je s Fisa prišla tudi uradna potrditev, da odpoveduje vsa tekmovanja, ki bi jih morala v preostanku sezone gostiti ruska prizoršiča.


Že zdaj so v Rusijo sicer odpotovali nekateri smučarji prostega sloga, ki bi morali ta konec tedna tekmovati v krosu in skokih, v Tjumnu je bil napovedan finale svetovnega pokala za smučarske tekače, sezono pa bi v Nižnem Tagilu in Čajkovskem marca zaključile tudi smučarske skakalke. Fis bo skušal poiskati nadomestne organizatorje.