Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
sta
sta
24.02.2022 16:52:45
Deli članek:

Niso bile prave, niso imele odgovora

alesfevzer.com

Odbojkarice madžarskega Vasasa Obude so zmagovalke srednjeevropske lige za sezono 2021/22.

V finalu so s 3:0 (22, 16, 19) ugnale najboljšo ekipo rednega dela, slovenski Calcit Volley. Kamničanke so tako ostale brez četrtega naslova v tem tekmovanju, Madžarke pa so do prvega prišle v prvem finalnem nastopu.

* Dvorana Posthalle Wien, sodnika: Vlastimil Kovar (Češka), Markus Petsche (Avstrija).
* Calcit Volley: Pavlović Mori 7, Špoljarič, Mihevc 2, Javornik, Radišković 5, Šiftar, Kostić 10, Lenart, Boisa 1, Janežič, Charuk 13, Sillah 4, Zorman, Čižman 1.
* Vasas Obuda: Vezseny, Kump, Bamba, Fabian 1, Bannister 20, Žernovič 6, Török, Kiraly-Talas, Juhar, Papp, Takacs, Kaličanin 8, Boyko 11, Abdulazimova 11.

V rednem delu tekmovanja so madžarske odbojkarice sicer zasedle drugo mesto in na desetih tekmah zbrale 20 točk, osem več so jih imele Kamničanke. Te so v sredinem polfinalu s težavami s 3:2 v nizih ugnale domači Post Schwechat, Madžarke pa so izločile Novo KBM Branik po zmagi s 3:1.

Slovenske pokalne zmagovalke so zelo slabo začele finalni obračun in takoj zaostale z 0:7, po zaslugi sijajnih servisov Lucille Charuk pa so nato znižale izid na 5:7. Madžarke so nato ves čas držale prednost dveh ali treh točk, Slovenke pa so se nazadnje približale na točko zaostanka pri 22:23. To je bila tudi zadnja točka Kamničank v prvem nizu.

V drugem so po tesnem začetku madžarske predstavnice dale v prestavo višje ter z delnim izidom 14:4 razblinile vse upe calcitovk po izenačenju v nizih. Za vodstvo z 2:0 so niz dobile s 25:16. Kamničanke na Dunaju niso bile prave, kar se je pokazalo že v sredo v polfinalu proti domačinkam, tudi v tretjem nizu pa niso našle prave igre. To so Madžarke izkoristile in hitro povedle s 7:2. Na štiri točke so se Slovenke približale pri zaostanku 6:10, a vrnitve po novem nizu točk Madžark ni bilo več (15:8).

Nerešljiva uganka za Kamničanke je bila predvsem Američanka Taylor Bannister, ki je dosegla 20 točk. Charukova je za slovenske predstavnice dosegla 13 točk, od tega štiri ase. Madžarke so bile boljše predvsem v bloku (12:6), pri Kamničankah pa je pešala predvsem realizacija v napadu (31 %).

"Preprosto tudi danes nismo bili pravi, pa tudi Vasas je odigral dobro tekmo, mi pa nismo našli odgovora in nismo bili v svoji najboljši formi. Žal, zmaga Vasasa je popolnoma zaslužena. Pred nadaljevanjem prvenstva se moramo spočiti, moramo se zbrati, priti nazaj v ritem treninga in narediti vse, da bomo igrali bolj uspešno," je dejal Gregor Rozman, trener Calcit Volleyja.

Odbojkarice iz Budimpešte so tako postale druga madžarska ekipa z naslovom v srednjeevropski ligi, ki se igra od sezone 2005/06. V sezonah 2016/17 in 2017/18 je bil najboljši Linamar Bekescsabai.

Slovenske odbojkarice ostajajo pri osmih naslovih. Štiri ima Nova KBM Branik, tri Calcit Volley, enkrat pa je bila najboljša ekipa Hita Nove Gorice.

Na tekmi za tretje mesto so Mariborčanke danes dopoldne ugnale Post Schwechat s 3:1 (21, -23, 21, 14).