Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
su
su
24.02.2022 15:45:03
Deli članek:

KAAAJ?! So to posledice SPORNIH DISKVALIFIKACIJ?! Tekme smučarskih skokov IZPUŠČATA dve FAVORITINJI!

PROFIMEDIA

V Hinzenbachu ne bo Katharine Althaus in Sare Takanaši, oslabljena je tudi slovenska ekipa.

Žensko konkurenco, ki je imela zaradi skromnejšega olimpijskega programa nekaj več časa za počitek, jutri čaka ekipna preizkušnja v avstrijskem Hinzenbachu.

Ravno na tej skakalnici je lani svoj napad na veliki kristalni globus začela Nika Križnar; prišla je do prve zmage, dvakrat pa je končala na drugem mestu, zmago ji je preprečila Sara Takanaši. Japonke ta konec tedna ne bo na skakalnici, po poročanju japonskih medijev naj bi še vedno čutila psihične posledice boleče diskvalifikacije na olimpijskih igrah, zato se bodo o nadaljnjih korakih in njeni vrnitvi v svetovni pokal odločali v nadaljevanju sezone.

Ogromno razburjenja so diskvalifikacije na mešani ekipni tekmi povzročile tudi v nemškem taboru, kjer je bila diskvalificirana olimpijska podprvakinja s posamične tekme Katharina Althaus. Ko so iz nemške zveze sporočili, da njihove najboljše skakalke ne bo v Hinzenbachu, so se tako hitro pojavila ugibanja, ali je v ozadju še vedno spor zaradi dogodkov v Pekingu. Kot se je izkazalo kasneje, je bila Nemka pozitivna na testiranju na koronavirus in se trenutno nahaja v izolaciji.

Pozitiven test je oddala tudi slovenska skakalka Jerneja Brecl, v Hinzenbachu pa prav tako ne bo Nike Prevc, ki se bo udeležila mladinskega svetovnega prvenstva.