Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
(mf)
(mf)
24.02.2022 10:07:08
Deli članek:

Curling na OI: spodbudil tudi Slovence

WCF/CELINE STUCKI
Švedske reprezentantke

V Pekingu se je končal olimpijski turnir v curlingu. Novi olimpijski zmagovalci so v moški konkurenci postali reprezentanti Švedske, v ženski konkurenci pa reprezentantke Velike Britanije.

Tekme najboljših so bile razburljive in zanimive do zadnjega kamna. Vsak navdušenec tega plemenitega in vedno bolj popularnega športa si je tekme v celoti lahko ogledal na programu Eurosport, za tiste, ki pa se s tem športom šele spoznavajo, so na nacionalni televiziji s pomočjo strokovnih komentatorjev Curling zveze Slovenija pripravili tudi nekaj krajših prenosov s slovenskim komentarjem.

Olimpijske igre vedno močno dvignejo zanimanje za šport, ki je primeren za vse, tako starejše kot najmlajše. To se je lahko opazilo na številnih promocijah, ki so potekale po Sloveniji, kot tudi na ponedeljkovem treningu curlinga v Ledeni dvorani Zalog (Šport Ljubljana), saj so novi navdušenci z zanimanjem opazovali hokejsko ledeno ploskev. Veliko novincev je postavljalo vprašanja, kako to, da so igrišča na televiziji drugačna, bolj barvita, lepše zglajena, ograjena z ogradami …

Vsem tistim, ki slovenski curling bolj redno spremljajo, je odgovor že jasen. Slovenija kljub veliki popularnosti curlinga v svetu in vedno večjemu zanimanju pri nas dvorane, namenjene samo curlingu, na žalost še nima. Slovenske reprezentance se sicer udeležujejo evropskih in svetovnih prvenstev v vseh kategorijah, a zaradi neustreznih razmer za trening trenutno spadajo v drugo najmočnejšo kategorijo evropskih reprezentanc.

Ne glede na to, da so novi navdušenci poskusili curling na hokejskem ledu, pa so bili prijetno presenečeni in navdušeni nad potekom igre, vlogami, ki jih imajo posamezni igralci v ekipi, in pometanjem. Curling je šport, ki te hitro navduši.

Poskusite tudi vi in vaši otroci

V zimskih mesecih lahko brezplačno poskusite s curlingom na Jesenicah, v Ljubljani in v Velenju. Pozor, saj letošnja sezona še ni končana in jo lahko še vedo izkoristite za preizkus. Stike za podrobnejše informacije o terminih in možnostih preizkusa pridobite na spletnem naslovu curling.si. 



Urban Cerjak
Zvone Sever določa taktiko igre.