Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
ue
ue
13.02.2022 16:52:16
Deli članek:

UF! Sporočilo, ki je za KRANJCA kot ZLATA KOLAJNA! Prijatelj, ki preživlja TEŽKE ČASE, osebno dramo, je zapisal... (foto)

Profimedia

Srebrna kolajna Žana Kranjca seveda močno odmeva v Sloveniji in verjetno ni osebe, ki vztrajnemu Žanu iz Bukovice pri Vodicah, ne bi privoščila kolajne na olimpijskih igrah.

Ob tem, da je seveda dobil ogromno čestitk zdajšnjih in nekdanjih smučarjev, pa mu morda največ pomeni čestitka njegovega najboljšega prijatelja in edinega partnerja v reprezentanci s katerim je preživel zadnjih pet ali šest let več kot s komerkoli na svetu. Štefan Hadalin je 19. januarja sporočil, da zaradi osebnih razlogov prekinja z nastopi v tej sezoni in da se ne bo udeležil olimpijskih iger. In Kranjec je tako izgubil edinega sotekmovalca v reprezentanci. Zagotovo Žanu ni bilo lahko, da je v bistvu moral sam reševati slovenski alpsko smučanje v tehničnih disciplinah. No, tu sta bila sicer še trener Klemen Bergant in po novem serviser Matjaž Požar, a cel pritisk je imel Žan na svojih plečih. Hadalina pač ni bilo več v ekipi, ker je preprosto... Zato pa je bil Štefan oziroma Štef kot ga kličejo prijatelji navdušen nad kolajno svojega prijatelja in na družbenem omrežju je zapisal: "Chapeu (klobuk dol), Žan Kranjec! To je tisti 'lauf', ki si ga želi vsak smučar in ti si ga naredil, brezkompromisno… in naredil si ga SAM! Imaš moj poklon in iskrene čestitke, uživaj!"

Četudi je Hadalinu izjemno težko je zmogel moči, da je čestital sotekmovalcu iz reprezentance in velikemu prijatelju. Žanu še enkrat čestitke, Hadalinu pa, da se čim prej vrne tja kamor sodi - na sneg.