Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
su
su
13.02.2022 13:06:49
Deli članek:

KAAAJ?! Jim bo uspelo?! V SMUČARSKIH SKOKIH se zaradi sporne ekipne tekme obeta SPREMEMBA PRAVIL!

Profimedia

Nemci že razmišljajo o spremembi pravil.

Premierna olimpijska izvedba mešane ekipne tekme v smučarskih skokih še vedno buri duhove. Reprezentance, ki so bile v ožjem krogu favoritov za zmago, a so zaradi diskvalifikacij ostale brez boja za odličja, se po večini še vedno niso sprijaznile z rezultatom.
Najglasnejše kritike prihajajo iz nemškega tabora, njihova reprezentanca je zaradi neustreznega dresa olimpijske podprvakinje Katharine Althaus in posledične diskvalifikacije obtičala celo v prvi seriji, športne strani nemških medijev pa so še vedno polne ostrih kritik na račun Mednarodne smučarske zveze. Prvi mož nemških ekip v nordijskih disciplinah Horst Hüttel je tekmo že pred dnevi označil za parodijo smučarskih skokov. "Uničili bodo smučarske skoke, to je sramota," je bentil Hüttel in ob tem dodal, da "nihče ni tako neumen, da bi v takšni situaciji razmišljal o goljufanju."

Vsaj del kritik je očitno padel na plodna tla, saj je Hüttel za nemškije medije spregovoril tudi o spremembah pravil, ki naj bi že bile del pogovorov pri Fisu. "Spremenili bi protokol kontrole opreme. Ko tekmovalec sedi na vrhu skakalnice in dobi zeleno luč, mora to pomeniti, da je 'varen'. Da je vse v najlepšem redu. Kontrola bi se torej premaknila na vrh skakalnice, kasnejše diskvalifikacije v izteku pa ne bi bile več mogoče," je razložil Nemec.