Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
su
su
13.02.2022 13:49:02
Deli članek:

IMAMO JIH! Robert Hrgota sprejel POMEMBNO ODLOČITEV! Poglejte, koga od Slovencev NE BO na ekipni tekmi!

PROFIMEDIA

Današnji trening je dal še zadnji odgovor za slovensko ekipo.

Slovenski orli so bili na obeh posamičnih tekmah nekoliko prekratki za odličje, a bodo imeli v ponedelejek na voljo še zadnjo priložnost, da zlati kolajni z mešane ekipne tekme dodajo še uspeh na moški ekipni tekmi na veliki skakalnici.

Ker je v Peking pripotovalo pet slovenskih skakalcev, je pred posamično tekmo na veliki skakalnici zasedbo Roberta Hrgote znova čakal napet interni obračun, v katerem je najkrajšo potegnil najboljši Slovenec v svetovnem pokalu Anže Lanišek.

Po vnaprej dogovorjenem scenariju je Lanišek na nedeljskem treningu dobil še eno priložnost za dokazovanje; za mesto v kvartetu, ki bo napadal olimpijsko kolajno na ekipni tekmi, se je pomeril z najslabšim posameznikom sobotne posamične preizkušnje Cenetom Prevcem. Timi Zajc, Lovro Kos in Peter Prevc so imeli mesto zagotovljeno.

V okrnjeni konkurenci (skakalo je le 30 tekmovalcev, počivali so tudi Zajc, Kos in Peter Prevc) je bil v slovenskem dvoboju najprej boljši Lanišek, ki je s prvim skokom zaostal le za Švicarjem Killianom Peierjem, Cene je bil četrti.

V drugih dveh serijah je sledil preobrat, saj je srednji izmed bratov Prevc obakrat prepričljivo osvojil prvo mesto, Lanišek pa je končal na četrtem in osmem mestu.

Petouvrščeni skakalec svetovnega pokala je tako izgubil boj z reprezentančnim kolegom in bo na teh olimpijskih igrah ostal le pri enem nastopu. Slovenijo bodo na zadnji skakalni preizkušnji zastopali Timi Zajc, Cene Prevc, Lovro Kos in Peter Prevc.

REZULTATI SLOVENCEV NA TRENINGU

PRVA SERIJA
Cene Prevc 64,3 točke (4. mesto)
Anže Lanišek 67,3 točke (2. mesto)

DRUGA SERIJA
Cene Prevc 56,1 točke (1. mesto)
Anže Lanišek 47,9 točke (4. mesto)

TRETJA SERIJA
Cene Prevc 69,4 točke (1. mesto)
Anže Lanišek 50,9 točke (8. mesto)