Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
su
su
09.02.2022 18:57:59
Deli članek:

ŠOK! Velika tekmica slovenskih ORLIC razmišlja o KONCU KARIERE! Ob tem zapisu se LOMI SRCE!

Profimedia

Odziv, iz katerega bi se lahko česa naučili tudi drugi.

Absolutna rekorderka po številu zmag v svetovnem pokalu v smučarskih skokih Sara Takanaši je bila strta že po posamični tekmi, ko ni uspela izboljšati niti ponoviti bronaste kolajne iz Pjongčanga. Po uvodnem razočaranju je priznala, da ne vidi smisla v nadaljevanju skakalne kariere, da je morda celo čas, da svoje mesto prepusti drugim. Ampak pred njo je bila še tekma mešanih ekip, na kateri je z Juki Ito, Jukijem Satom in Rjojujem Kobajašijem tvorila zasedbo, ki je spadala v najožji krog favoritov za kolajne. Sledila je še ena boleča klofuta v obliki diskvalifikacije in novega četrtega mesta.



»Vsem, ki podpirate japonsko reprezentanco. Bila sem diskvalificirana in zelo mi je žal, da je Japonska s tem izgubila možnost boja za kolajno. Vem, da ste bili zaradi tega močno razočarani vsi, ki navijate za nas, vem, da so bili razočarani vsi, ki so del ekipe. Ne morem zanikati, da je moja diskvalifikacija spremenila vse. Tudi če se opravičim, to ne bo prineslo kolajne. Razmišljati moram o naslednjih tekmah, a v tem trenutku globoko obžalujem, kar se je zgodilo. Rada bi se zahvalila sotekmovalcem, vsem članom ekipe in strokovnemu štabu. Vsi so me podpirali, čeprav po moji krivdi nismo osvojili kolajne. Hvala, ker me sprejemate tudi v teh trenutkih,« je zapisala v včerajšnji izjavi na družbenih omrežjih.



Mednarodna smučarska zveza je na tekmi mešanih ekip z ostrim posredovanjem dregnila v osje gnezdo. Glasne kritike se vrstijo iz vseh taborov, v katerih so imeli težave z diskvalifikacijami, odziv japonske šampionke pa pove marsikaj o njenem odnosu do športa in bi lahko marsikaj naučil tudi precej bolj izkušene ljudi v smučarskih skokih.