vesolje 5 Svet24.si

Najpomembnejši astrološki datumi v mesecu juliju...

struge, hiše, posledice poplav Svet24.si

Prizadeti v poplavah razočarani zaradi "žaljivo"...

901177_veznaver Necenzurirano

Afera sodna stavba: policija sumi, da je bil posel...

stane dolanc Reporter.si

Ukradeni otroci: je varnostnik Staneta Dolanca za ...

doncic slovenija Ekipa24.si

Kraljevsko! Dončić ne skriva navdušenja, ...

sanjski rodos Njena.si

Nepričakovana lokacija snemanja šova Sanjski ...

sesko 2 Ekipa24.si

Šešku moramo zdaj pomagati, kot je on pogosto ...

(ts)
(ts)
0 09.02.2022 11:03:53

Mrvarjeva do prvega

Katarina Stefanija Mrvar prvič najboljša na mladinskem turnirju.
VID PONIKVAR-SPORTIDA/TS
Na igriščih TK Triglav Kranj se je končalo Petrol OP Kranja v mladinski kategoriji.

Nove turnirske zmage se je veselil domači predstavnik Luka Videnovič, po krstni turnirski zmagi v mladinski kategoriji pa je posegla Katarina Stefanija Mrvar.

Videnovič (Triglav) je v Kranju potrdil odlično formo, ki jo je kazal že januarja na Zala zimskem državnem prvenstvu U-16, kjer je ugnal vso konkurenco. Tokrat se je do polfinala prebil povsem brez težav, v obračunu za mesto v finalu pa do zmage prišel predčasno. Miha Bajželj (Medvode), ki je prvi niz izgubil z 2:6, je v drugem vodil s 3:2, nato pa dvoboj predal. V spodnji polovici žreba se je do finala brez kakršnihkoli pretresov prebil Ažbe Jarc (Medvode). Ta je po vrsti premagal štiri tekmece, odlično pa začel tudi svoj finalni dvoboj proti Videnoviču. Prvi niz je dobil s 6:4, a Videnovič je bil tisti, ki je bolje nadaljeval in na koncu dobil še drugi zaporedni obračun proti Jarcu (4:6, 6:1, 6:2).

Na igriščih ŠTK Velenje so si polfinalno vstopnico priigrale Alja Širovnik (Ptuj), Kaja Najzer (TK IN), Lana Milosavljević (Triglav) in Katarina Stefanija Mrvar (Šentjur). V prvem polfinalu je bila Najzerjeva s kar 6:0 in 6:1 boljša od Širovnikove, zelo prepričljivo pa je do zmage nad Milosavljevićevo prišla tudi Mrvarjeva. Ta je odličen turnir kronala še s finalno zmago nad Najzerjevo. Tekmo je sicer precej bolje začela Kaja, ki je prvi niz dobila s 6:0, a Mrvarjevi je uspel preobrat. Drugi niz je dobila s 6:4, v tretjem pa delo dokončala z rezultatom 6:3. 

Značke: tenis, u-18, kranj

Članki iz rubrike