asteroid Svet24.si

Mimo Zemlje drvi asteroid v velikosti nogometnega ...

poletje, pahljača, vročina Svet24.si

Preprosti triki, kako ohladiti dom, če nimate ...

trump biden soočenje Necenzurirano

Ko politično areno zasuješ z blatom, v njej ...

tina gaber robert golob pl Reporter.si

Skrivnost drugega polčasa: vlada Roberta Goloba s...

doncic slovenija Ekipa24.si

Kraljevsko! Dončić ne skriva navdušenja, ...

jožef-mastnak Njena.si

Ljubezen na vasi: Jožefa ustvarjalci šova niso ...

sesko 2 Ekipa24.si

Šešku moramo zdaj pomagati, kot je on pogosto ...

(ts)
(ts)
0 09.02.2022 10:49:06

Peternelova do druge

Zoja Peternel (desno) je bila v finalu boljša od Kadak Ocvirkove.
ts
V starostni kategoriji do 14 let na turnirju Odmev OP Medvode je zmagala Zoja Peternel, na igriščih ŠD LTA pa je bil najboljši Liam Lugarič.

Peternelova (ŠD TŠR) je upravičila vlogo prve nosilke in s petimi prepričljivimi zmagami prišla do novega naslova. Aktualna zimska državna prvakinja v kategoriji U-14 je v uvodnem krogu proti Evi Šifkovič (Triglav) še iskala prave občutke, nato pa bila vse bolj zanesljiva. V polfinalu je s 6:1 in 6:0 premagala Niko Mlakar (Radovljica), kot zadnja ji je pot do naslova poskušala preprečiti Kaja Kadak Ocvirk (Max). Kaja je v spodnji polovici žreba v četrtfinalu s 6:3 in 6:4 premagala Ano Marinkovič (Triglav), v polfinalu pa še Veritso Yaneva (Brežice). V finalu smo spremljali šesti medsebojni dvoboj Peternelove in Kadak Ocvirkove, še četrtič pa se je zmage razveselila Zoja (6:2, 6:4).

Dečki U-14 v kategoriji A so se tokrat za turnirsko zmago pomerili na igriščih ŠD LTA, kjer sta s predstavami navduševala Lasse Zajc Gajšek (Top ten) in Liam Lugarič (Slovenska Bistrica). Prvi je v četrtfinalu s 6:0 in 6:1 premagal do tedaj prepričljivega Mihaela Kušarja Stojakoviča (TK CC), finalno vstopnico pa si priigral s zanesljivo zmago nad Joštom Pečovnikom (Slovan). Lugarič se je v spodnji polovici žreba v četrtfinalu srečal s starim znancem Lanom Konečnikom (Slovenj Gradec), ga premagal s 6:2 in 6:1, v polfinalu pa le dve igri več oddal proti Marku Bečiroviču Novaku (ŽTK Maribor). V finalu sta si sploh prvič nasproti stala Zajc Gajšek in Lugarič. Za konec turnirja je več dinamita v nogah ostalo Lugariču, ki je finalni obračun dobil s 6:2 in 6:1.

Turnir B kategorije je dobil Lovro Zajc Hace (Olimpija), ki je bil v finalu boljši od Urha Sevnika (Šentjur) s 6:2 in 7:5. 

Značke: turnir-u-14, medvode

Članki iz rubrike