zdravnik Svet24.si

V Sloveniji kronično primanjkuje družinskih ...

traktor Svet24.si

Tatvina traktorja - pozor, pomagajte najti tatu

robert fico Necenzurirano

Slovaški atentat in Slovenija: nasilje se vedno ...

janez-janša-sds-nov-konferenca Reporter.si

Janšev strel v koleno? Zaradi SLS lahko ostane ...

luka doncic oklahoma dallas pm Ekipa24.si

Noro! Dončić in Dallas sta po tem izjemnem ...

skrito-v-raju Njena.si

Skrito v raju: Življenje spremenilo Saško in ...

doncic slacilnica Ekipa24.si

Takšnega Dončića še niste videli! Prizori iz ...

(mf)
(mf)
0 23.12.2021 12:32:18

Začetek boja za državni naslov

CZS
S prvima dvema krogoma se je v ponedeljek v Ledeni dvorani Zalog začela že 11. sezona prve slovenske curling lige. Letos v njej nastopa 12 ekip iz šestih curling klubov po vsej Sloveniji.

Tekme prve slovenske curling lige se med decembrom in marcem enkrat na mesec odvijajo v Ledeni dvorani Zalog. V prvi slovenski curling ligi je v prejšnjih letih nastopalo deset ekip, zaradi pandemije in nedokončanih preteklih sezon pa se bo letos za naslov državnega prvaka pomerilo 12 ekip iz šestih slovenskih curling klubov – Ljubljana, Olimpija, Zalog, Emona, Jesenice in Velenje.

V rednem delu so ekipe razdeljene v dve skupini, kjer se vsaka pomeri z vsako. V skupini A nastopajo ekipe Kladivarji, Butnskala, Ruby on ice, Veriga curling team, Seniorji in Gold Team. Po prvem tekmovalnem dnevu so na vrhu lestvice z dvema zmagama Kladivarji, po eno zmago pa so dosegle še ekipe Butnskala, Ruby on ice in Veriga curling team.


V drugi skupini nastopajo ekipe Sochikomanda, Tim Ajskrim, Polaris, Cigle, Pingvini in ekipa curlinga na invalidskih vozičkih DP LJ-Wheelchair team Slovenia. Po dveh odigranih tekmah najbolje kaže ekipam Sochikomanda, Tim Ajskrim in Polaris.


V nasprotju z državnimi prvenstvi, ki se izvajajo v ločenih kategorijah, lahko v slovenski curling ligi nastopajo članske, mladinske, moške, ženske in mešane ekipe, pa tudi ekipe curlinga na invalidskih vozičkih. Na začetku januarja se začne tudi druga slovenska curling liga, v kateri bo nastopilo osem ekip. Prvi dve ekipi napredujeta v prvo ligo, v obratni smeri pa bodo po letošnji sezoni izpadle kar štiri ekipe, saj se v naslednji sezoni prva liga vrača v ustaljeni predpandemični format z desetimi ekipami.


Tekmovanja v prvi slovenski curling ligi potekajo enkrat na mesec med decembrom in marcem, ko bodo na sporedu finalni obračuni za zmagovalce lige ter tekme za razvrstitev in nazadovanje v drugo slovensko ligo. 

Galerija

Članki iz rubrike