zahi hawass Svet24.si

Resnični Indiana Jones

david cameron, kijev Svet24.si

Britanski zunanji minister z izjavo prestopil ...

matjaz kovacic bobo Necenzurirano

Ne Ljubljana. Da je Maribor izgubil banko, so ...

hisa tomc LJ-pl007 Reporter.si

To so hiše, ki jih evropski poslanci Zver, Tomc ...

roglic Ekipa24.si

Zdaj je znano, kje bo Primož Roglič koval formo ...

poroka-na-prvi-pogled, 3 Njena.si

Poroka na prvi pogled: Kaj je razlog za Olgine ...

irving-doncic Ekipa24.si

'Moj brat!' Kakšne besede Kyrieja Irvinga o Luki ...

(sm)
(sm)
0 23.12.2021 12:09:11

V domači trdnjavi do jesenske krone

Damjan Sofronievski (Trata)
BZS
S tekmama 9. kroga v Škofji Loki in Kopru se je zaključil jesenski del balinarske superlige, po katerem vrh lestvice zaseda škofjeloška Trata, z dvema točkama naskoka pred obema kraškima superligašema. Drugi del najmočnejšega domačega klubskega tekmovanja v moški konkurenci se bo začel 8. januarja.

Jesenski del domačega balinarskega prvenstva se je zaključil z derbijem med Trato in Agrochem Hrastom. Pred lepim številom gledalcev v balinarski dvorani Trata v Škofji Loki so domačini vknjižili zmago in zadržali mesto na vrhu lestvice.

Prvaki brez dveh reprezentantov

Branilci naslova iz Kobjeglave so derbi dočakali močno oslabljeni, saj sta zaradi zdravstvenih težav sobotni obračun izpustila reprezentanta Jaka Štremfel in Erik Čeh. Škofjeločani so izkoristili prednost v tekaških disciplinah, ki jo Kraševci kljub borbeni predstavi v klasičnih igrah in popolnem izkupičku v natančnem zbijanju niso uspeli nadoknaditi. V domači zasedbi sta se izkazala Damjan Urbančič in Damjan Sofronievski, medtem ko sta bila pri gostih najbolj razpoložena Marko Švara in Erik Petrič.

Škofjeločani edini neporaženi

V škofjeloškem taboru so lahko s prvim delom prvenstva zelo zadovoljni, saj so v osmih dvobojih vpisali šest zmag in dva remija ter so edino neporaženo moštvo. "Tekma proti oslabljenemu Agrochem Hrastu ni pokazala pravega razmerja moči, vendar smo veseli, da je naša trdnjava ostala neosvojena. Želeli smo si mesta med prvo četverico, dosegli smo bistveno več. Zavedamo se, da jesenski naslov ne prinaša ničesar. Moramo nadaljevati v takšnem slogu. Še vedno je osnovni cilj preboj na zaključni turnir, na katerem lahko vsak premaga vsakega. Superliga je letos fantastična, zelo izenačena in težko je zmagovati v gosteh," je pojasnil Sofronievski.



"Seveda se je poznala odsotnost Štremfla in Čeha, s katerima bi imeli veliko več možnosti za zmago. Nekateri igralci so izkoristili ponujeno priložnost, medtem ko so drugi kar malce razočarali in bodo morali vložiti precej več dela. Prvenstvo se bo odločalo marca in takrat moramo biti pravi," je razplet derbija komentiral vodja branilcev naslova Valter Švara.

Trata – Agrochem Hrast 15:11
Trojka: Mlinar (Dolinar), Berčič, Kokelj – M. Švara, Kavčič, V. Švara 2:8
Dvojica: Tomše, Korošak – Petrič, Urdih 5:6
Posamezno: Premru – Kocina 9:4
Krog: Sofronievski – Sever 26:18
Hitrostno zbijanje: Kokelj – Marušič 29:17
Hitrostno zbijanje: Urbančič – Guštin 37:34
Natančno zbijanje: Premru – Sever 11:21
Natančno zbijanje: Tomše – M. Švara 17:18
Štafeta: Kokelj, Urbančič – Petrič, Guštin 41:29
Trojka: Urbančič, Dolinar, Berčič – Kavčič, V. Švara, Kocina (Guštin) 11:2
Dvojica: Premru (Midžan), Korošak – Urdih, M. Švara 1:6
Posamezno: Sofronievski – Sever 13:4
Posamezno: Tomše – Petrič 6:6

Nadaljevanje superlige v začetku januarja

V drugem obračunu 9. kroga so Koprčani gladko ugnali Velenjčane, dvoboja med Ilirsko Bistrico in Krimom ter Zabičami in Skalo pa sta bila preložena. Prvenstvo se bo nadaljevalo 8. januarja. Najboljše štiri ekipe se bodo konec marca pomerile na zaključnem turnirju za naslov prvaka, medtem ko bo zadnjeuvrščena zasedba izpadla iz elitne druščine.

Slovenija četrta na božičnem turnirju

Mlada reprezentanca Slovenije je konec preteklega tedna pod vodstvom selektorja Antona Kosarja in pomočnika Igorja Isteniča na mednarodnem božičnem turnirju na Reki osvojila četrto mesto. Slovenija je na Hrvaškem v družbi reprezentanc Francije, Črne gore, Srbije in Hrvaške ter ekipe Primorsko-goranske županije nastopila v pomlajeni zasedbi. Moški del ekipe so sestavljali Alen Kariž, Nejc Čimžar Žuran, Urban Hiti in Anže Moličnik, ženskega pa Aneta Fidel in Iva Guštin. Slovenska izbrana vrsta je bila v prvem krogu prosta, v drugem krogu je s 14:2 premagala Srbijo, v tretjem krogu pa z 2:14 klonila pred Hrvaško. V nedeljo dopoldne je po porazu s 4:12 proti Črni gori zasedla končno četrto mesto, medtem ko je v velikem finalu Hrvaška z 10:6 premagala Francijo. 

Galerija

Članki iz rubrike