favorskaya Svet24.si

Ruske oblasti aretirale novinarko, ki je pokrivala...

Natasha Diddee Svet24.si

Priljubljena blogerka leta živela brez želodca, ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

kucan drnovsek bobo Reporter.si

Kučanova huda napaka: Drnovška je imel za ...

ronaldo 11 Ekipa24.si

Avtor selfija v velikih težavah: zaradi vdora na ...

Ena zadnjih fotografij kralja Karla III., na njegovem obrazu je videti žalost in trpljenje Odkrito.si

Razpad monarhije? Veriga sramotnih neresnic

ronaldo sesko lv Ekipa24.si

Srbi zaradi Slovenije že trepetajo pred evropskim...

(šv)
(šv)
0 04.11.2021 11:03:17

Hokejski klub Velenje, Sekcija curling - tretji curling center v državi

Drsališče v Velenju
Drsališče v Velenju
Hokejski klub Velenje, ki danes šteje čez 100 članov, starih od 5 do 75 let, deluje od leta 2006. Že takrat so ustanovni člani razmišljali o hlajeni ploskvi za drsanje v vseh oblikah in igranje hokeja na ledu.

Do uresničitve zgodbe Drsališča Velenje so fantje drsali po naravnih zaledenelih jezerih in trenirali v ledni dvorani Celje. Kasneje so samoiniciativno vzpostavili naravno ledeno ploskev v Letnem kinu ob Škalskem jezeru, s podporo Mestne občine Velenje, Mladinskega centra Velenje, Šaleškega študentskega kluba ter ostalih lokalnih podpornikov. V letu 2013 so se jim uresničile sanje in Hokejski klub Velenje je prevzel vzdrževanje Drsališča Velenje na kotalkališču v Sončnem parku, ki meri 800 m².

Skupaj z Mestno občino Velenje klub omogoča projekt pokritega drsališča in brezplačnega drsanja, rekreacijo za občane in športne dneve za organizirane skupine otrok, vadbo hokeja in curlinga, team buildinge za zaključene družbe, organizirajo se hokejski in curling turnirji, mednarodni tabor za hokejske vratarje, disko večere in podobno. Uspešna zgodba, ki jo poznamo danes, je rezultat ogromno prostovoljnih ur dela somišljenikov in prijateljev, celodnevnih in tudi nočnih delovnih akcij, ki so jih člani in podporniki vzeli tudi kot druženje, s tem pa razvili pristen ekipni duh.

Skozi leta se je velenjska curling sekcija, ki jo sestavljajo ženske in moške ekipe, močno okrepila. Vsak petek redno trenira in igra najmanj šest ekip, pridružijo pa se tudi priložnostni igralci. V sezoni 2017/2018 se je ekipa Abooh prvič prebila v 1. slovensko curling ligo in jo zaključila na drugem mestu, s tem dosežkom pa potrdila, da ima Velenje potencial. Ženski ekipi Novčice in Spolzke so v drugi slovenski ligi prvič zaigrale v letu 2018. Najvišja uvrstitev moške ekipe na državnem prvenstvu je šesto mesto Aboohov, ženskih ekip pa peto mesto Novčic leta 2018. V zadnji sezoni, leta 2020, ki jo je prekinila koronakriza, so bile v 2. slovenski curling ligi že štiri velenjske ekipe: Aboohi, Novčice, Spolzke in Cigle.

Velenjska curling sekcija vsako leto organizira otvoritveni turnir sezone, kamor pridejo igrat ekipe iz celotne Slovenije, ter zaključni turnir Velenje open, kjer se krepijo vezi med igralci in ljubitelji tega vedno bolj popularnega športa. Poseben naslov »Carji Velenja«, ki se podeli na turnirju, dvakrat pripada Aboohom in dvakrat Rolbi. Člani posameznih ekip so se udeležili več turnirjev in tekmovanj, med drugim mednarodnega tekmovanja Ljubljana open, turnirja na Jesenicah, univerzitetnega prvenstva in podobno, večkrat so se odpravili tudi na treninge v Nordijski center Planica. Nekaj članov je z željo, da se v ta vse bolj priljubljen šport vključi tudi otroke in mladino, s tem pa poskrbi za podmladek, opravilo usposabljanje za športno treniranje (curling, 1. stopnja).

V Velenju je klub večkrat gostil skupščino Curling zveze Slovenije in se vedno potrudil za pester program. Letošnji obisk so izkoristili tudi za voden ogled območja ob jezeru, s tem pa pripomogli tudi k promociji Šaleške doline. Hokejski klub Velenje stremi tudi v prihodnost in tako je prišla pobuda za postavitev mobilnega objekta s pravo velikostjo hokejske ledene ploskve ter dveh ločenih curling stez na novem prireditvenem prostoru ob jezeru – Vista. Volje in želje Velenjčanom ne manjka, z dobrimi temelji in zagrizeno ekipo ter podporo lokalne skupnosti pa verjamejo, da so tudi te sanje dosegljive in se za prihodnost Hokejskega kluba Velenje ter ledenih užitkov ni bati. 

Članki iz rubrike