GJtPNFnW4AAxeMl Svet24.si

Hud potres prizadel okolico Vidma; tla so se ...

433132554_2134136413613298_5685619191041566114_n Svet24.si

Policija prekinila iskanje male Danke v Banjskem ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

janez janša, shod Reporter.si

Kdo ima koga za norca? Janša, večkrat v ...

slovenija portugalska ronaldo 3 Ekipa24.si

Jaaaa!!! Norišnica v Stožicah, Slovenija na ...

Tako bo potekal sončni mrk, ki je marsikoga prestrašil do kosti Odkrito.si

8. april, 2024 - Mrk, ki prinaša katastrofo?!

peter prevc Ekipa24.si

Največji hit! Pojavil se je posnetek enega od ...

(sm)
(sm)
0 03.11.2021 10:54:59

Za balinarje ni počitnic

Damjan Sofronievski je blestel na tekmi med Trato in Krimom.
BZS
Zadnja oktobrska sobota je prinesla tri obračune v moški superligi in zaključek Jesenske šole balinanja v Sežani, ki so jo udeleženci zapuščali z nasmehom na obrazu. Konec tedna bo v znamenju domačih ligaških preizkušenj in boja za evropsko krono.

V razpored drugega kroga moške balinarske superlige so posegle karantenske odločbe, ki so preprečile dvoboj med Agorchem Hrastom in Postojno, a zanimivosti kljub temu ni manjkalo.

Remi v tekmi preobratov

Za pravo dramo so poskrbeli balinarji Velenje Premogovnika in Zabič, ki so v soboto popoldne lovili prve točke v sezoni. Na koncu sta se zasedbi razšli z remijem, ki je bil glede na prikazano najbolj realen. Po zmagi Gorana Vujanovića v hitrostnem zbijanju so gostje povedli s 7:3, nato pa so glavni velenjski aduti Zoran Rednak, Sandi Žuran in Jaka Kosirnik nanizali šest zaporednih točk za vodstvo z 9:7. Zabiče niso vrgle puške v koruzo in so na čelu z razpoloženim Timijem Ličanom ponovno začele zbirati točke za končnih 13:13.

Bistričani v peti prestavi

Koprčani so se na gostovanje k Ilirski Bistrici podali močno oslabljeni. Že po uvodnih igrah in vodstvu domačinov z 8:0 je bilo vprašanje zmagovalca praktično odločeno, a Bistričani niso popuščali. S 44 točkami Martina Zdauca in dvema točkama manj Andreja Kastelica v »brzincu« so še povišali prednost, zmago pa sta potrdila Marko Jagodnik in Simon Požar v natančnem zbijanju.

"Softi" pretrd oreh za krimovce

Obračun med domačo Trato in ljubljanskim Krimom v Škofji Loki je minil v znamenju odlične predstave Damjana Sofronievskega, ki je blestel tako v igri v krog in posamezno kot v natančnem zbijanju. K zmagi Škofjeločanov so pomemben delež prispevali tudi Miha Tomše ter tekača Damjan Urbančič in Luka Kokelj, v ljubljanski zasedbi pa velja pohvaliti Žigo Šinkovca za 26 točk v natančnem zbijanju.

Krimovci bodo tako prvo zmago lovili v soboto v domači dvorani proti Agrochem Hrastu, v središču pozornosti bo lokalni derbi med Zabičami in Ilirsko Bistrico, usoda dvobojev Postojna – Velenje Premogovnik in Skala – Trata pa bo odvisna od zdravstvenega stanja v obeh domačih zasedbah.

Pivčanke jesenske prvakinje

V ljubljanskem derbiju z zmago Krima proti Šiški se je zaključil jesenski del 1. lige za članice. Na vrhu bodo prezimile balinarke Pivke Oro Meta, ki so v sedmih krogih nanizale šest zmag. Drugo mesto si z dvema točkama zaostanka delita kobjeglavski Agrochem Hrast in Deskle, četrto mesto s po štirimi zmagami in tremi porazi zasedata Kolektor Idrija in Krim, v spodnjem delu lestvice pa se nahajajo Šiška, Milje in Bistrica pri Tržiču.

Mladi uživali v balinarski šoli

Komisija za mladino Balinarske zveze Slovenije je uspešno organizirala Jesensko šolo balinanja, ki je potekala v Balinarski dvorani Darka Guština v Sežani ter v okoliških športnih objektih. Šolo so vodili predsednik Komisije za mladino Toni Trobec, njegov pomočnik David Šircelj ter pedagog Erik Hrvatin, pri logistiki pa je Balinarski zvezi Slovenije priskočil na pomoč Balinarski klub Skala Sežana.

V treh dneh so udeleženci v starosti od 8 do 14 let opravili številne zanimive treninge v balinarski dvorani, poskrbljeno je bilo za športne aktivnosti v večnamenski dvorani, v soboto popoldne pa jim je hitrostno zbijanje predstavil aktualni svetovni prvak pri mlajših članih Gašper Povh. "Lepo je bilo bližati in zbijati. Uživali smo tudi v drugih športnih igrah," so hiteli pripovedovati mladi, ki so bili deležni pohval Tonija Trobca: "Vse skupaj je še prehitro minilo. Mladi so najbolj uživali v štafetnih tekmah, ko so bili vsi naenkrat na igriščih. Vsi so zatrdili, da se bodo še udeleževali takšnih šol, kar je za nas najlepša pohvala."

Kdo bo evropski klubski prvak?

Sobota in nedelja prinašata zaključni turnir evropskega klubskega pokala v moški konkurenci, ki ga organizira hrvaški Pulj. V prvem sobotnem polfinalu se bosta pomerila hrvaški prvak Biston iz Baške vode ter francoski prvak Saint Vulbas, popoldne pa bosta merila moči domača Pula in italijanski prvak Gaglianico. V nedeljo bo na sporedu še veliki finale za naslov klubskega prvaka stare celine. 

Članki iz rubrike