Stanislav Štuhec Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

femme-fatale, femme-fatale-2023 Njena.si

Skrito v raju: Igralka blestela na fotografiranju ...

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

ue
ue
7 02.11.2021 17:15:18

UDARILI KONJA, bo zdaj to povzročilo spremembe? Sporen dogodek SPROŽIL ODZIV, ki utegne marsikaj potegniti za seboj!

Reuters
Očitno bo zaradi konja prišlo do velike novosti.

Mednarodna zveza za moderni peteroboj je opravila glasovanje o zamenjavi ene izmed petih disciplin. Tako se bodo športniki v prihodnje namesto konjeništva oziroma preskakovanja ovir merili v kolesarstvu. S tem želijo ohraniti status olimpijskega športa.

To danes piše britanski Guardian, ki se opira na številne vire v izvršnem odboru panoge, ki je del olimpijskih iger vse od njenih začetkov v moderni dobi leta 1896. Po poročanju Guardiana je izvršni odbor opravil glasovanje, na katerem je prednost pred konjeništvom dobilo kolesarstvo, za zdaj pa ni jasno, v kakšni podobi. Uradna objava bo javnosti dostopna predvidoma v četrtek, še dodaja britanski medij.



Moderni peteroboj sicer poleg preskakovanja ovir sestavljajo še panoge sabljanja, plavanja ter kombinacija krosa oz. teka in streljanja z lasersko pištolo. Ravno kombinacija zadnjih dveh disciplin je že v preteklosti nastala predvsem v želji, da ta šport ohrani svoj olimpijski status.

Novo glasovanje pa je bila posledica dogodkov na olimpijskih igrah, na katerih je nemška atletinja Annika Schleu neuspešno poskušala spodbuditi svojega konja, ki ni želel preskakovati ovir. Konja je kasneje udarila nemška trenerka in bila zaradi tega poslana domov. Schleueva je v solzah končala tekmovanje, saj je pred nastopom v konjeništvu vodila, na koncu je pristala na 31. mestu med 36 tekmovalci. Športniki na tekmovanjih sicer ne nastopajo s svojimi konji, ampak s tistimi iz nabora za tekmovanja usposobljenih živali, ki jim jih določi žreb.

Članki iz rubrike