Mint Butterfield Svet24.si

Izginila hčerka ameriškega milijarderja, ...

duša Svet24.si

Pogovori s pokojnimi ne izčrpajo, ampak pomirijo

Screenshot 2024-04-25 at 16.31.28 Necenzurirano

Žakelj obrnil ploščo: zdaj ve, da je na ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

Simon Vadnjal Revija Stop

Znani obrazi so zelo okoljsko ozaveščeni

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

su
su
9 16.01.2021 14:00:13

ZAKAJ sta se udarila Timi Zajc in Gorazd Bertoncelj? Nekdanji trener odkrito spregovoril tudi o GROŽNJAH

alesfevzer.com
Nekdanji glavni trener slovenskih skakalcev Gorazd Bertoncelj je pojasnil, zakaj je počilo med njim in Timijem Zajcem.

V velikem intervjuju za Sportal je Bertoncelj med drugim tudi pojasnil, kako je prišlo do razkola v reprezentanci, kakšna je bila vsebina pisma, ki so ga na strokovno vodstvo naslovili skakalci in kakšni so bili pritiski, celo grožnje.

Napad varovanca ga ni šokiral. "Takšno stvar sem namreč pričakoval. Indici so se že pojavljali, da bo, ko ne bo šlo, takšen odziv," je za Sportal pripovedoval Bertoncelj in še dodatno razkril podrobnosti okoli famoznega pisma: "V nobenih sredinah ni vse idealno. Vsak ima svoj pogled na določene stvari. Tu ne vidim težave. Pred sezono smo pismo precej podrobno obravnavali. Poskušali smo se približati tekmovalcu, ugoditi. Trudili smo se, vsega pa tudi ne moremo spremeniti in biti precej drugačni. Zlasti ne na umeten način. Nekaj stvari smo izboljšali, v celoti ne, ker je v praksi pravzaprav to nemogoče."

V pismu je vsak tekmovalec izrazil svoje mnenje in svoje želje. "Vsak ima drugačen pogled na določene stvari in težko je uskladiti vse."

Nekdanji trener A-reprezentance, ki je vajeti prepustil svojega dotedanjega pomočnika Roberta Hrgoto, je tudi povedal, da tistega trenutna ni čutil kakšnega večjega pritiska staršev. "Fantje so že polnoletni, eni so bolj, drugi manj zreli. O strokovnih stvareh se pogovarjam izključno s skakalci. To sem pokazal. S starši se lahko pogovarjamo o nekaterih stvareh, o strokovni plati pa ne."

A pritiski in grožnje so se tako močno zaostrili, da je moral podati ovadbo na policijo. "Stvari so bile konkretne, da sem jo moral podati. Seveda sem se ustrašil, zame je bila takšna stvar prvič."

Bertoncelj se je z vodstvom Smučarske zveze Slovenije dogovoril, da je najbolj primerno, da odide. "Preprosto, če ni zaupanja, potem je težko delati naprej. Če ne razmišljamo enako o določenih stvareh, je zgodba o uspehu zelo malo verjetna." 


Celoten intervju z Gorazdom Bertoncljem si lahko preberite TUKAJ.

Članki iz rubrike