volilni-kongres, Matjaž Han Svet24.si

Hanu zaenkrat ni uspelo ustaviti padanja podpore ...

kresovanje, križe 2023 Svet24.si

Bo vreme zdržalo do kresovanja?

1683742182-dsc7277-01-1683742078866 Necenzurirano

Šest ustavnih sodnikov razkrilo dodatne ...

bogovic tomc zver Reporter.si

Skrivajo premoženje: razkrivamo nepremičnine, ki...

soudani hilal gw Ekipa24.si

Ojoj! Kaj je zgrešil veliki zvezdnik Maribora, ...

Poleg britanskega škandala, Rebel razkriva tudi druga sporna povabila, vključno z 2-milijonsko ponud Odkrito.si

Kraljeva družina - Orgije in droga na zasebnih ...

doncic Ekipa24.si

Bo igral? Navijači Dallasa v skrbeh zaradi ...

sta
sta
0 16.01.2021 02:31:35

Za 'lisičke' letos NAVIJAMO S KAVČA! Znane so štartne številke, KDAJ NA PROGO SLOVENKE?

alesfevzer.com
V Kranjski Gori bo danes prvi od dveh veleslalomov za 57. Zlato lisico, ki bosta zaradi ukrepov za zajezitev pandemije novega koronavirusa brez gledalcev in navijačev v ciljni areni.

Švicarka Michelle Gisin bo s številko ena odprla današnji veleslalom. Prvi slovenski nastop bo pri številki 11, ki jo bo nosila domačinka Meta Hrovat.

Mariborski organizatorji so s pomočjo kranjskogorskih partnerjev z veliko količino vode utrdili progo v Podkorenu, ki bo gostila dva veleslaloma za točke svetovnega pokala alpskih smučark. To so že včeraj preizkusile tekmovalke. Proga je trda in nudi dober oprijem, kar je dobra novica tudi za tekmovalke z visokimi startnimi številkami.

Prvi favoritinji sta Italijanka Marta Bassino, zmagovalka prvih dveh veleslalomov v sezoni, in Američanka Mikaela Shiffrin, ki je dobila tretjega. Pred koncem minulega leta so veleslalom pripravili tudi na Semmeringu, a so izpeljali le prvo vožnjo, drugo pa je odpihnil močan veter.



Domači navijači bodo pesti pred televizijskimi zasloni lahko stiskali za šest domačih tekmovalk. Največje breme pričakovanj je na domačinki Hrovatovi, ki je na lanski Zlati lisici, ki je bila prav tako v Kranjski Gori, osvojila tretje mesto.

Tina Robnik bo nastopila s startno številko 20, Ana Bucik pa s številko 23. Naslednje tri Slovenke bodo nastopile na repu nastopajočih, s številkami 56, 63 in 64 Neja Dvornik, Andreja Slokar in Ilka Štuhec.

Ob 11. uri bo na sporedu prva, tri ure pozneje pa še finalna vožnja.

Članki iz rubrike