polna luna 4 Dobra karma

Tedenski horoskop: polna luna tokrat prinaša ...

horoskop_napoved Svet24.si

Horoskop za torek, 7. aprila

jansa smucanje tw Reporter.si

Janez Janša z lažnim pripisom pod fotografijo ...

maske Svet24.si

Prebolela okužbo s koronavirusom: Dolenjka je ...

Necenzurirano prenos Necenzurirano

Ko bo 15. zmanjkalo denarja za plače

Jon Ola Sand Odkrito.si

Žalostno slovo od melodij

andrej Njena.si

Delovna akcija: Andrej se še ni vrnil domov

STA
STA
0 21.02.2020 15:06:15

Geiger vodi po prvi seriji Rasnova, Peter Prevc v boju za stopničke

Profimedia
Nemški smučarski skakalec Karl Geiger (133,7 točke) vodi po prvi seriji svetovnega pokala v Romuniji, ki poteka na srednji skakalnici. Na najmanjši napravi celotne sezone v Rasnovu so se dobro znašli tudi štirje Slovenci, najboljši med njimi je Peter Prevc (130,1), ki je po polovici tekme na četrtem mestu.

V Romunijo je odpotovalo le pet namesto sedmih slovenskih skakalcev, štirje so se prebili v finalno serijo. Poleg Petra Prevca še Rok Justin (118,5 točke) s 15. dosežkom, Žiga Jelar (118,3) s 17. in Cene Prevc (113,5), ki je pred finalom na 21. mestu.

Brez točk je v slovenski vrsti ostal le Jurij Tepeš (94,9), ki je tekmo končal na zadnjem, 50. mestu.


Med "žrtvami" prve serije je tudi povratnik med elito Nemec Severin Freund, ki je končal na 32. mestu. Dobitnik velikega kristalnega globusa v sezoni 2014/15 je nazadnje v svetovnem pokalu nastopil v Garmisch-Partenkirchnu 1. januarja 2019, točke pa je nazadnje osvojil v Nižnjem Tagilu 2. decembra 2018.

Po največjih uspehih v svetovnem pokalu je v zadnjih štirih sezonah utrpel številne poškodbe, zaradi česar je nastopil zgolj na 19 tekmah v omenjenem obdobju.

Sicer bodo vsi slovenski A-reprezentanti z izjemo Petra Prevca tekmi v Romuniji izpustili in se doma pripravljajo na nadaljevanje sezone, tudi junak poletov na Kulmu Timi Zajc, ki je minuli konec tedna dvakrat stal na zmagovalnem odru.

Članki iz rubrike