pomlad Svet24.si

Tedenski horoskop: Čas je za razmislek, kje lahko...

annie-charlotte Svet24.si

25-letnica v razmerju z dvema moškima: "Ne varam,...

ukc ljubljana m24 sr Necenzurirano

Sum prirejanja razpisov v UKC: šef IT v službo k...

hisa mojca pasek setinc mile-pl015 Reporter.si

Skrivnost elitne vile za pol milijona: kako sta si...

nika prevc Ekipa24.si

Poglejte to! Kako se je kalil veliki kristalni ...

Goran Dragić, Greice Murphy Njena.si

Goran Dragić izbranko pripeljal v Slovenijo

doncic Ekipa24.si

Uau! To je ta nora Dončićeva trojka, ki je ...

Oglasno sporočilo
Oglasno sporočilo
0 20.02.2020 13:15:40

Z rdečimi boste povsod opaženi!

Da lahko res uživate v vsem, kar ponuja glasba, in ker ima vse manj pametnih telefonov priključek za žične slušalke, so brezžične postale njegov (skoraj) nujen dodatek. Huaweijeve slušalke za v uho FreeBuds 3 izstopajo najmanj zaradi dveh lastnosti; zaradi aktivnega dušenja hrupa, kar pride prav predvsem v urbanih okoljih in na potovanjih, in tudi zato, ker lahko poleg belih ali črnih izberete atraktivne rdeče.

Obliko slušalk narekuje njihova naloga, zato so si izdelki izdelovalcev med seboj navzven podobni, pomembne razlike se namreč skrivajo v notranjosti. Slušalke FreeBuds 3 so kakovostno izdelane, hkrati pa zagotavljajo glede na njihovo velikost zelo soliden zvok. Paličica, ki »štrli« iz ušesa, je daljša, kot pri največkrat izpostavljenem tekmecu, pritrditev na »čepka« pa je sredinska. Sicer pa čepka lepo ležita v ušesih in tudi med hojo ne lezeta ven. Škatlica za ležiščema zanju in dodatno baterijo je okrogla, tanka, preprosta za prenašaje in prav prijetna na pogled. Izbiramo pa seveda tudi z očmi. Največ slušalk na trgu je belih, vseeno so žične ali brezžične, sledijo pa jim črne.

Huaweieve slušalke so na voljo v obeh, za pogumne, ki bi radi v vsakem trenutku izstopali, bili bolj opazni, pa tudi v kričeče rdeči.

Aktivno dušenje brez pasivnega za večje udobje

FreeBuds 3 so prve slušalke za uho brez silikonskih čepkov z aktivnim dušenjem, kar kaže na tehnološko odličnost Huaweija, saj jim je uspelo izdelati uporaben sistem aktivnega dušenja, brez pasivnega. Izolacija sluha uporabnika od okoliškega hrupa je namreč za ustvarjanje tišine skoraj tako pomembna, kot oblikovanje signala »protizvoka«. Silikonski čepki zatesnijo odprtino sluhovoda, zato pritiskajo na njegove stene, kar nekatere moti takoj, druge pa začne motiti po dolgotrajnejši rabi. Slušalke FreeBuds 3 zvočno ne izolirajo kot nekatere druge, so pa zato udobnejše tudi po daljši uporabi, slišite pa tudi opozorilne zvoke okolice, kar je še posebej pomembno, ko ste z njimi v prometu. Še vedno pa je aktivno dušenje dovolj učinkovito, da izniči ali pa vsaj utiša enakomerne zvoke, kot je na primer hrup motorjev, kar zagotovo vpliva na večje užitke poslušanja glasbe. Sicer pa je kakovost zvoka na visoki ravni, še posebej srednjih in visokih tonih. Kot vse majhne pa se tudi FreeBuds 3 trudijo s predvajanjem nizkih tonov, vendar so tudi ti na solidni ravni.

_MG_7365-Edit

Da ste jasno slišani!

Slušalk nimate le za poslušanje glasbe, prav tako uporabne, ali pa še bolj, so med telefonskimi klici. Da bi vas sogovornik jasneje slišal, imajo tudi na tem področju izboljšave. Zvočnik kanal do mikrofona je oblikovan tako, da blokira neljube zvoke, kot je piš vetra. Poleg običajnega mikrofona pa imajo tudi tipalo, ki prebira tresljaje kosti glave in jih spreminja v »zvok«. Kombinacija obeh pa zadošča za jasen, predvsem pa čist in z nepotrebnimi zvoki neobremenjen telefonski pogovor.

20191227_BW_Huawai_0409

Izredno preprosta raba

Huawei FreeBuds 3 so med redkimi pravimi stereo slušalkami, kar pomeni, da oba zvočna gonilnika spremljata signal hkrati, ta ni najprej poslan glavnemu, ki ga posreduje še drugemu, zato zakasnitve predvajanja skoraj ni. Tozadevno so slušalke primerne tudi za ljubitelje zahtevnih mobilnih iger, pri katerih mora zvok čim bolje slediti dogajanju na zaslonu. Še izrazitejši napredek pa je opazen na povezljivosti. Takoj ko jih vzamete iz škatlice, se povežejo s telefonom, s katerim so bile nekoč že sparjene, pa tudi drugače so zelo odzivne. Ko čepek zazna, da ste ga vzeli iz ušesa, neha predvajati zvok in ga spet začne, ko je ponovno na svojem mestu. Na voljo imate kajpada tudi aplikacijo, s katero »nastavite« nekatere lastnosti slušalk, nujna pa ni. Z dotikom na dotik občutljivega mesta leve slušalke vklopite ali izklopite aktivno dušenje hrupa, enaka površina desne pa poskrbi za upravljanje predvajanja glasbe.

Do 4 oziroma do 20 ur delovanja

Majhne slušalke ne morejo imeti velikih baterij, zato je avtonomija povezano z varčnostjo. Tudi v tem pogledu so FreeBuds 3 med boljšimi, zaslugo pa lahko pripišemo varčnemu procesorju Kirin A1. Življenjska doba baterij je odvisna od rabe. So pa podatki o do 4 ure delovanja slušalk z zalogo dodatnih 12 ur v bateriji polnilne škatlice, dokaj realni. Slušalke, kot tudi polnilna škatlica, pa podpirajo tudi brezžično polnjenje, kar še dodatno pozitivno vpliva na udobje rabe. Škatlica ima tudi priključek USB-C, bateriji čepkov pa napolni v približno 15 minutah.

6

Huaweieve slušalke Freebuds 3 so v zmogljivostih in kakovosti zelo blizu izdelkom specializiranih ponudnikov tovrstnih naprav. Ko jih vzamete iz ušesa, so tiho, dejanje pa tudi ustavi predvajanje glasbe na telefonu. Vendar funkcija ne deluje na vseh različicah operacijskega sistema Android, prav tako pa na slušalkah ni mogoče upravljati jakosti zvoka. Po drugi strani pa nudijo zvok solidne kakovosti, predvsem pa aktivno dušenje hrupa, kar je redkost pri slušalkah tipa za v uho.
Značke: huawei, slušalke, rdeče

Članki iz rubrike