Stanislav Štuhec Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

femme-fatale, femme-fatale-2023 Njena.si

Skrito v raju: Igralka blestela na fotografiranju ...

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

STA
STA
0 19.02.2020 20:46:24

ČASTNO SLOVO oranžnih zmajev

alesfevzer.com
Odbojkarji ACH Volleyja so v zadnjem, šestem krogu lige prvakov v Ljubljani izgubili proti moštvu Fakel iz Novega Urengoja z 2:3 (18, -23, -20, 18, 11).

Oranžni zmaji so se častno poslovili od lige prvakov, potem ko so proti ruskemu prvaku iz Novega Urengoja osvojili točko in v skupini B končali na dnu razpredelnice s štirimi osvojenimi točkami.

Na tekmi, ki je prinašala zgolj prestiž - ACH Volley je namreč vse možnosti za napredovanje zapravil že po štirih tekmah -, so proti Rusom prikazali eno boljših predstav skozi tri nize, na koncu pa vseeno priznali premoč tekmecu po še tretjem obračunu, ki se je v Ljubljani končal v odločilnem petem nizu.


Po Kuzbasu iz Kemerovega torej v Ljubljani ni padel še drugi ruski predstavnik. Prvi niz je sicer zanesljivo pripadel Rusom, potem pa so Ljubljančani po nekaj menjavah trenerja Matije Pleška prevladovali na parketu do vodstva v nizih z 2:1. Fakel je nato strnil vrste, dobil četrtega, odločitev o zmagovalcu pa je padla v tesnem petem nizu, ki so ga v končnici, kljub poskusu vrnitve domačih v svojo korist, odločili Rusi.

Ena zmaga, dva tesna poraza in štiri točke sicer predstavljajo realno stanje v močni skupini B, a hkrati ponujajo dovolj spodbude za nadaljevanje sezone pri letošnjih pokalnih prvakih. Vseeno je treba poudariti, da so Rusi v Ljubljano prišli oslabljeni, zaigrali pa so v močno premešani zasedbi v primerjavi s prvo tekmo sredi decembra lani.

Serijske slovenske prvake zdaj čakata dve tekmi državnega prvenstva proti Panviti Pomgrad (22. februarja) in Salonitu (29. februarja), preden jih bo pot popeljala na zaključni turnir najboljše četverice v srednjeevropski ligi (4. in 5. marca).

Značke: odbojka, liga prvakov

Članki iz rubrike