kranj, prometna-nesreča, avtobus Svet24.si

Policija išče voznika avtobusa, ki je v Kranju ...

duša Svet24.si

Pogovori s pokojnimi ne izčrpajo, ampak pomirijo

Screenshot 2024-04-25 at 16.31.28 Necenzurirano

Žakelj obrnil ploščo: zdaj ve, da je na ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

jure-podjavoršek Njena.si

Mojster Jure: Žena in otroci so moje življenje

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

STA
STA
0 20.02.2020 17:49:54

Ali se bo Shiffrinova sploh vrnila? Obeti niso najboljši, njeno srce je zlomljeno: Ostala sem brez ...

Profimedia
Kot kaže, v karavani svetovnega pokala alpskih smučark še nekaj časa ne bo ameriške zvezdnice Mikaele Shiffrin. Kot danes poroča nemška tiskovna agencija dpa, še ni jasno, kdaj in če sploh se bo v tej sezoni Američanka vrnila na tekme.

Shiffrinova se ni udeležila nobene tekme od konca januarja. V začetku februarja je umrl njen oče, Shiffrinova pa se je takrat vrnila v domovino in ni več nastopala na tekmah. Smrt očeta, na katerega je bila zelo navezana, jo je zelo prizadela, to potrjuje tudi njena zadnja objava na družabnih omrežjih. Poleg fotografije z očetom je zapisala: "Ostala sem brez sape, upam, da bom nekega dne spet lahko zadihala."


Pred nadaljevanjem sezone - tudi ta konec tedna je na tekmah v smuku in kombinaciji v švicarski Crans Monatni ne bo - so pri agenciji dpa preverili, ali se bo Američanka vrnila na tekme, iz ameriške smučarske zveze pa so dobili pojasnila, da je za zdaj njen status nespremenjen, da se torej do nadaljnjega ne bo udeleževala tekmovanj, prav tako pa ne morejo napovedati natančnejšega datuma vrnitve.

Mikaela Shiffrin si je v svetovnem pokalu do zdaj že priborila 66 zmag in je na dobri poti, da po 40 letih zruši rekord slovitega Šveda Ingemarja Stenmarka, ki se je nekoč zdel nedosegljiv - na najvišjo stopničko zmagovalnega odra v belem cirkusu se je zavihtel 86-krat. Kljub temu, da je izpustila precej tekem v tej sezoni, pa še vedno vodi v skupnem seštevku svetovnega pokala. Njena prednost pa je vse manjša, trenutno le še 113 točk pred Italijanko Federico Brignone.

Članki iz rubrike