Stanislav Štuhec Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

femme-fatale, femme-fatale-2023 Njena.si

Skrito v raju: Igralka blestela na fotografiranju ...

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

zu
zu
1 25.03.2019 10:22:20

Veliko PRESENEČENJE! Ilka Štuhec bo še smučala, a je prišlo do ogromne SPREMEMBE: Težko je bilo ...

Jurij Kodrun
Ilka Štuhec je prekinila medijski molk.

Po koncu sezone svetovnega pokala v alpskem smučanju je pred slovenskimi mediji nastopila najuspešnejša slovenska tekmovalka v smuku Ilka Štuhec. Dvakratna svetovna smukaška prvakinja se je odločila, da bo prekinila sodelovanje s trenerjem Grego Koštomajem, prav tako ne bo več sodelovala s kineziologinjo Anjo Šešum.

Tako Koštomaj kot Šešumova sta bila del ekipe Ilke Štuhec na svetovnem prvenstvu v St. Moritzu leta 2017 in na letošnjem svetovnem prvenstvu v Areju, na katerih je osvojila naslova svetovne prvakinje v kraljevski disciplini.

Z obema je prav tako sodelovala v najuspešnejši sezoni 2016/17, ki jo je končala tudi z osvojenim malim kristalnim globusom v smukaškem seštevku in seštevku kombinacije.



"Za mano ni ravno lahka sezona in preprosto sem prišla do točke, ko rabim neko spremembo. Zato sem se odločila, da v prihodnje ne bom več sodelovala z Grego in Anjo. V športu je žal pač tako, da moraš sprejeti tudi težke odločitve in ta je bila zagotovo ena od zelo težkih," je Ilka povedala na današnji novinarski konferenci v Mariboru.

Del ekipe ostaja serviser Aleš Sopotnik, ki je skrbel za zelo hitre Ilkine smuči na svetovnem prvenstvu v Areju in v Val Gardeni, decembra lani, ko je osvojila dvojček zmag, konkurenco je na progi Saslong premagala na smuku in superveleslalomu.

Po svetovnem prvenstvu v Areju, na katerem je že drugič po vrsti osvojila naslov svetovne smukaške prvakinje, se je v Crans Montani udeležila smuka za svetovni pokal alpskih smučark, ki pa se je končal s padcem najboljše slovenske smukačice in novo poškodbo. Poškodba je pomenila konec sezone za Štuhčevo. Na srečo pa poškodba ni bila tako huda, da bi potrebovala novo operacijo.

Članki iz rubrike