Screenshot_2 Svet24.si

Umrl je Božidar Lapaine, hrvaški oblikovalec ...

spanje, raziskava Svet24.si

Sanje pod nadzorom

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

kucan drnovsek bobo Reporter.si

Kučanova huda napaka: Drnovška je imel za ...

kozelj ronaldo Ekipa24.si

250 evrov kazni za Janeza, kar pa ne bo šlo iz ...

lara, topki, skrito-v-raju Njena.si

Skrito v raju: Skrivnost Larinih pletenih topkov

novak djokovic Ekipa24.si

Je zaradi tega počilo med Đokovićem in ...

STA
STA
0 12.03.2019 07:22:26

NEPRIJETEN ZAPLET: Bolečine v kolenu še zmeraj prisotne, konec aprila ima datum za OPERACIJO!

Grega Wernig
Slovenska alpska smučarka Tina Robnik, ki si je 9. marca lani na veleslalomu v Ofterschwangu pri padcu strgala križne vezi in meniskus v levem kolenu, bo mogoče morala znova pod kirurški nož. Sedemindvajsetletna Lučanka, ki trenutno uživa status poškodovanke, namreč občasno še čuti bolečino v levem kolenu.

"V zadnjem času je bilo sicer bolje in me je manj bolelo kot nekaj tednov nazaj, tako da upam, da se bo toliko izboljšalo, da mi ne bi bilo treba iti na operacijo. Če me bo še bolelo, je pa bolje odstraniti to odebeljeno tkivo na pogačici, gre za tako imenovani plika sindrom. Ne gre za neko zelo hudo težavo, me pa ovira, ker boli. Operacija bi mi vzela največ tri tedne, nato pa bi že lahko začela s kondicijsko pripravo," je za STA v Kranjski Gori dejala Robnikova.

"Ne gre za zelo hudo operacijo in potem bom hitro v redu. Drugače imam že določen datum konec aprila. Ni pa še gotovo, ali bom šla pod nož, odvisno, kako bo v teh dveh mesecih in ali se bo stanje izboljšalo," je še dodala.

"Do takrat bom še normalno trenirala na snegu in izkoristila dobre snežne razmere še za test opreme. Operativni poseg bi bil v okviru pavze po sezoni in ne bi kaj dosti izgubila. Po njem pa bi poleti normalno trenirala skupaj z ostalimi dekleti iz ekipe," je povedala.

Robnikova je lani morala pod nož po padcu na veleslalomu. Vrnitev nazaj po poškodbi je bila počasna in frustrirajoča. Nastopila je na veleslalomu za Zlato lisico v Mariboru, vendar pa se ni uvrstila v drugo vožnjo.


V Mariboru je zatem nastopila na tekmi nižjega ranga Fis, na kateri je zmagala. Izpustila je svetovno prvenstvo v Areju. Je pa nastopila kot predtekmovalka pred ženskim veleslalomom za svetovni pokal v češkem Špindlerjevem mlinu, v vlogi predtekmovalke je bila tudi na ponedeljkovem moškem veleslalomu za evropski pokal v Kranjski Gori.

"Smučanje je že precej na višji ravni kot pa pred Zlato lisico. Zdaj sem veliko več trenirala na bolj konkretnih podlagah in daljših progah, tako da sem v redu napredovala. Na tem graditi in se še izboljševati in pripravljati na naslednjo sezono, ki jo bom pa res začela s polnim plinom," je bila po nastopu v Kranjski Gori dobro razpoložena Robnikova.

"V Špindlerjevem mlinu je bilo res super, da sem dobila priložnost, da sem bila predtekmovalka pred obema vožnjama in da sem začutila tiste tekmovalne občutke. Tako je bolje, kot če bi nastopila kot tekmovalka, saj je sezone že skoraj konec, z enim nastopom pa bi sezono težko rešila. Kot poškodovanki mi ostane status za naslednjo sezono, ko bom lahko imela številko med prvo trideseterico na startu," je pojasnila.

"Glede na moj položaj v prejšnji sezoni, ki sem jo končala na 16. mestu na veleslalomski startni listi, mi bodo pribili deset mest, tako da bom na startni listi na 26. mestu. V najslabšem primeru bom imela startno številko 26," je še dodala.

Robnikova si je koleno poškodovala ob koncu zanjo najbolj uspešne sezone, v kateri se je štirikrat zavihtela med petnajsterico, s sedmim mestom v Kranjski Gori vknjižila najboljši rezultat v karieri in v Pyeongchangu dočakala premierni olimpijski nastop.

Članki iz rubrike