Rusko veleposlaništvo Svet24.si

Izgnani ruski diplomat naj bi zapustil Slovenijo

fantka Svet24.si

Drobna zadovoljstva vodijo v prostor neskončnih ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

janez janša, shod Reporter.si

Kdo ima koga za norca? Janša, večkrat v ...

slovenija odbojka najdic planinsec af Ekipa24.si

Kaj se dogaja v slovenski reprezentanci?! Novi ...

pakiranje Njena.si

Celotnega pakiranja in selitve v oddaji ne vidite

ronaldo sesko lv Ekipa24.si

Srbi zaradi Slovenije že trepetajo pred evropskim...

STA
STA
0 01.03.2018 16:38:19

Žan Kranjec bo vitranški veleslalom začel v elitni sedmerici: Želim dokazati, da ...

Martin Metelko
Slovenski alpski smučarji so pripravljeni na spopad z vitranško strmino. Domača aduta na jubilejnem petdesetem tekmovanju za svetovni pokal v Kranjski Gori bosta Žan Kranjec in Štefan Hadalin. Po četrtem mestu na olimpijskem veleslalomu v Yongpyongu ter tretjem mestu v Alta Badii se Kranjec na progi v Podkorenu odkrito spogleduje s stopničkami.

Na domačih tekmah bo nastopilo sedem smučarjev. Ob Kranjcu in Hadalinu bodo priložnost dobili mlajši iz nižjih kategorij, ki se urijo na tekmah Fis in evropskih pokalih.

Na startu prve vožnje sobotnega veleslaloma bodo Žan Kranjec, Štefan Hadalin, Aljaž Dvornik, Žan Grošelj in Borut Božič. Na startu nedeljskega slaloma pa bodo ob Kranjcu in Hadalinu Aljaž Dvornik, Matevž Rupnik, Žan Grošelj in Žan Špiler.

Glavni trener slovenske moške ekipe za tehnične discipline Klemen Bergant je o pričakovanjih glavnih dveh slovenskih adutov jasen: "Za Štefa in Žana so cilji znani. Žan bo prvič na žrebu v prvi sedmerici in bo torej lahko dobil številko na startu od 1 do 7. Upam, da bo dobil številko 1 in potem je cilj, da ostane tam, kjer je imel startno številko."

"Za mlade pa bo nastop na Pokalu Vitranc velika šola. Prvič bo startal tekmovalec rojen v tem tisočletju," je nadaljeval trener, ki še vedno čuti posledice časovne razlike. "Zvečer hitro zaspim in se zjutraj ob treh zbudim, tako da lahko vse naredim. Imamo probleme s časovno razliko, kljub temu od Štefa in Žana in ostalih, ki se niso udeležili olimpijskih iger, pričakujem, da bodo pokazali najboljše, kar znajo."

"Seveda si želim, da bi na petkovem žrebu startnih številk dobil številko 1, vendar pa se s številkami ne obremenjujem. Vsaka številka od ena do sedem je dobra, upam, da se bom tudi na koncu uvrstil v najboljšo sedmerico in bom s tem dokazal, da sodim zraven," je razkril Kranjec, ki ima z vitranško strmino še neporavnane račune in se v dosedanjih nastopih pred domačimi navijači ni prebil višje od 16. mesta.



Po Južni Koreji ni bilo časa za daljše obdobje regeneracije, saj sta se Kranjec in Hadalin takoj začela pripravljati na nadaljevanje svetovnega pokala. Olimpijca sta trenirala tudi v Kranjski Gori, sicer ne na tekmovalni progi, to bodo vsi tekmovalci lahko preizkusili v petek na prostem treningu.

"Opravil sem tudi nekaj kondicije, šel na trening in dobil še zadnje občutke," je dejal prvi slovenski adut. "Zagotovo si želim na domači tekmi narediti dober rezultat, ključno je smučanje in na to se bom osredotočil," je dodal.

Hadalin se je že privadil na domači sneg, potem ko je specifična korejska snežna podlaga kar nekaj preglavic povzročala vsem evropskim tekmovalcem. "Počutim se v redu, nisem imel večjih težav s privajanjem, zdravje je tudi dobro. Obema disciplinama posvečam enako pozornost, zato se bom obeh tekem lotil enako," je dejal Hadalin.

Žan Kranjec je na koncu dal tudi nasvet mlajšim kolegom: "Želim jim, da se sprostijo, da nimajo prevelikih oči na startu in da pokažejo tisto, kar znajo."

Trener Bergant je predstavil tudi pogoje na treningih po vrnitvi domov: "Žan in Štef sta na treningu dobila, kar sta pred Vitrancem potrebovala. Nismo iskali ekstremnih pogojev, strmine in ledu, ker smo imeli tega čez celo sezono dosti."

Članki iz rubrike