900469_089-cigareti2 Svet24.si

Kadili bi kot Turki, vendar ne bi plačali

Shonda Rhimes Svet24.si

Shonda Rhimes zaradi groženj prisiljena v selitev

sergej racman Necenzurirano

Eden najbogatejših Slovencev je v zaporu. ...

vucic kavcic INSTAGRAM Reporter.si

Aleksandar Vučić skrivoma obiskuje Slovenijo: na...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

Pogled, ki pove vse! Odkrito.si

Meghan - ljubosumni izpad? Ženski ukazala, naj se...

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

STA
STA
0 01.03.2018 14:18:57

Za Rogličevo ekipo na voljo še več denarja

Reuters
Nizozemska kolesarska ekipa LottoNL Jumbo je hitro rešila težavo, ki je nastala, ko je včeraj nizozemska državna loterija sporočila, da v naslednji sezoni ne bo več glavni sponzor ekipe. Ta je hitro odgovorila s podpisom petletne pogodbe z verigo supermarketov Jumbo, ki je s kolesarji že sodelovala, zdaj pa bo povečala svoj vložek.

S tem bo postala glavni sponzor, a ne samo kolesarjev, med katerimi je tudi slovenski as Primož Roglič, ampak tudi ekipe v hitrostnem drsanju, ki nosi isto ime. Lastnik ekipe je sicer podjetje za proizvodnjo dežnikov Team Oranje.


"Jumbo nam zagotavlja, da bomo lahko dolgoročno razvijali strategijo dela z našimi kolesarji. Skupaj z njim bomo ustvarjali nekaj fantastičnega, verjamem, da bomo zdaj tudi lažje zadržali naše najboljše kolesarje," je dejal Richard Plugge, direktor ekipe, naslednice Rabobanka, ki so jo pod imenom Kwantum-Decosol ustanovili leta 1984.

Ekipa LottoNL-Jumbo ima v novi sezoni že pet zmag, za to je najbolj zaslužen sprinter Dylan Groenewegen. Kot pravijo pri Jumbu letos želijo še izboljšati odlično sezono 2017, v kateri so zabeležili številne uspehe, dobili dve etapi na Touru, eno izmed njih prav Roglič.

Članki iz rubrike