lucija mlinarič Odkrito.si

Težek boj z rakom: znana Slovenka ganjena do solz

James Van Der Beek Svet24.si

FOTO. Igralec iz priljubljene najstniške serije ...

Filip Flisar Svet24.si

FOTO: Filip Flisar je postal očka

Luka Mesec Svet24.si

Koalicijske igrice in zviti načrti Luke Mesca

Luka Dončić, Anamaria Goltes Najstnica.si

Dokaz, da sta Luka Dončić in Anamaria še vedno ...

angelska števila Petisvet

Angelska števila: kaj vam sporočajo?

TANJA ZAGAR Njena.si

Tanja Žagar se je vsem opravičila

STA
STA
6 01.03.2018 15:48:43

IZDAJALEC ALI ...? Slovenija IZGUBILA odličnega judoista, ne boste verjeli, katero državo je izbral!

Profimedia
Svetovni podprvak Mihael Žgank, doslej edini Slovenec, ki je na svetovnem prvenstvu v judu osvojil kolajno, je dobil zeleno luč matičnega kluba in Judo zveze Slovenije, da lahko zapusti slovensko reprezentanco v judu in se pridruži turški, so danes potrdili v Judo zvezi Slovenije.

"Dolgotrajna pogajanja so bila končana, ko je turška judo zveza izpolnila vse pogoje do Judo zveze Slovenije. Še prej pa mu je izpisnico izdal tudi njegov matični klub Z'Dežele Sankaku iz Celja, kjer je pod trenerskim vodstvom Marjana Fabjana dosegel vse svoje uspehe. Mihael Žgank je že odpotoval v Carigrad v svoj novi klub BBSK Istanbul, kjer mu želimo na njegovi novi športni poti veliko osebne in športne sreče," so zapisali pri Judo zvezi Slovenije.

Štiriindvajsetletni Žgank se je začel o prestopu v Turčijo dogovarjati že jeseni, potem ko je 1. septembra lani na svetovnem prvenstvu v sloviti dvorani Laszlo Papp v Budimpešti osvojil srebrno kolajno v kategoriji do 90 kilogramov. V Judo zvezi Slovenije so prestopu tekmovalca, ki velja tudi za enega močnih adutov za olimpijske igre v Tokiu 2020, sprva močno nasprotovali.

Značke: judo, sta

Članki iz rubrike