lucija mlinarič Odkrito.si

Težek boj z rakom: znana Slovenka ganjena do solz

James Van Der Beek Svet24.si

FOTO. Igralec iz priljubljene najstniške serije ...

Filip Flisar Svet24.si

FOTO: Filip Flisar je postal očka

Luka Mesec Svet24.si

Koalicijske igrice in zviti načrti Luke Mesca

Luka Dončić, Anamaria Goltes Najstnica.si

Dokaz, da sta Luka Dončić in Anamaria še vedno ...

angelska števila Petisvet

Angelska števila: kaj vam sporočajo?

TANJA ZAGAR Njena.si

Tanja Žagar se je vsem opravičila

STA
STA
0 12.01.2018 16:04:44

Muffat-Jeandet zmagovalec kombinacije v Wengnu, Slovencem drobtinice

Klemen Kosi
Gepa
Francoz Victor Muffat-Jeandet je zmagovalec alpske kombinacije v švicarskem Wengnu, ki je štela za točke svetovnega pokala alpskih smučarjev. Drugi je bil Rus Pavel Trihičev (+0,96), tretji Italijan Peter Fill (+1,15). Trije Slovenci so pristali na robu trideseterice. Martin Čater, Klemen Kosi, Miha Hrobat so se zvrstili na 26., 27. in 28. mestu.

Tilen Debelak je bil 41., Rok Perko in Boštjan Kline sta nastopila le na kombinacijskem smuku.

Francoza Alexisa Pinturaulta, ki je dobil uvodno kombinacijo v Bormiu, ni bilo na startu. Zato pa je tudi na drugi in zadnji moški kombinaciji v sezoni slavil Francoz. Muffat-Jeandet je prvo zmago v svetovnem pokalu osvojil iz ozadja. Na kombinacijskem smuku je vpisal komaj 27. čas, z zaostankom kar 2,55 sekunde za najhitrejšim na smuku Avstrijcem Vincentom Kriechmayrjem, ki je odstopil na slalomski progi.

V finalu je na še nenačeti slalomski progi veliko pridobil tudi Rus Trihičev, ki je bil 29. na smuku, z zaostankom 2,59 sekunde za takrat vodilnim, in se veselil svojih prvih stopničk v svetovnem pokalu. Boj za tretje mesto in kombinacijski seštevek je dobil Italijan Fill (+1,15), ki je za eno stotinko sekunde prehitel Norvežana Kjetila Jansruda.

Fill je tako s 140 točkami dobil seštevek kombinacije po dveh tekmah, ki sta bili v tej sezoni v tej disciplini. Jansrud (110) je v seštevku kombinacije osvojil drugo mesto, z zaostankom 30 točk za Fillom, tretje mesto je v seštevku discipline osvojil Muffat-Jeandet (105), ki je s stopničk izrinil rojaka Pinturaulta.

Od slovenskih predstavnikov na startu kombinacije se je edino Čater uvrstil v prvo trideseterico najhitrejših. Na slalomski progi pa je svoje 13. smukaško izhodišče poslabšal ter je pristal na 26. mestu (+4,36). Iz ozadja sta v trideseterico napredovala Miha Hrobat (+4,81) in Klemen Kosi (+5,21), ki sta si po kombinacijskem smuku delila 34. mesto.

V Wengnu bodo v soboto pripravili še specialni smuk.

Članki iz rubrike