GJtPNFnW4AAxeMl Svet24.si

Hud potres prizadel okolico Vidma; tla so se ...

433132554_2134136413613298_5685619191041566114_n Svet24.si

Policija prekinila iskanje male Danke v Banjskem ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

janez janša, shod Reporter.si

Kdo ima koga za norca? Janša, večkrat v ...

slovenija portugalska ronaldo 3 Ekipa24.si

Jaaaa!!! Norišnica v Stožicah, Slovenija na ...

pakiranje Njena.si

Celotnega pakiranja in selitve v oddaji ne vidite

vinicius Ekipa24.si

Zvezdnik Reala in Brazilije se je zlomil pred ...

Oste Bakal
Oste Bakal
0 12.01.2018 11:04:31

Krka v Grižah, Kema v Izoli

Bo tudi Ptujčanka Katja Krajnc zagrenila življenje nekdanjih državnih prvakinj z Goriškega?
Oste Bakal
Tudi ta konec tedna, ko je na sporedu 11. krog tekmovanja v obeh prvih ligah, bo na sporedu kar nekaj zanimivih dvobojev. Vse vodilne moške ekipe, ki so si praktično že zagotovile nastop v končnici, morajo na vroča gostovanja.

Čeprav so Krka, Fužinar, Kema Puconci in Maribor favoriti na gostovanjih v Savinjski dolini, na Obali, na ljubljanskem Kodeljevem in v Mengšu, ne bi bilo posebej veliko presenečanje, če bi kateri izmed vodilnih moštev tokrat "pokleknil", kar bi samo prvenstvo naredilo še bolj zanimivo in negotovo.

Najtežje delo čaka Mariborčane, a le če vsi trije izkušeni igralci Mengša zaigrajo kot najbolje znajo. Res je, da so štajerski železničarji favoriti, toda Andraž Avbelj, David Orešnik in Klemen Jazbič so zmožni pripraviti presenečanje. Enako velja tudi za igralce Savinje Lean rešitve, ki sicer imajo le minimalne možnosti proti razigrani mladosti aktualnih državnih prvakov iz Novega mesta. Toda, če bi stari lisjak Jure Slatinšek uspel premagati vse te odlične Krkine mladeniče, potem je možno tudi presenečenje. Zanimivo bo tudi v Izoli, kjer domači mladci lahko izcimijo vsaj kakšno točko proti Prekmurcem iz Puconcev. Težko pa je verjeti, da bi Erik Paulin s soigralci lahko premagal ekipo, za katero igrata Bojan Ropoša in Tomaž Pelcar. Vsekakor bodo ljubitelji bele žogice ob morju spremljali nekaj zanimivih in dramatičnih posamičnih dvobojev. Enako je praktično nemogoče, da bi četrti član "velike četverice", koroški Fužinar, lahko izgubil na ljubljanskem Kodeljevem. Najlažje delo tega kroga čaka ekipo Sobote, ki gosti skromne nasprotnike iz Ptuja, ki v tekočem prvenstvu niso osvojili niti ene točke. Enako bo gotovo tudi po tem krogu.

Med dekleti bi morala biti poslastica na ljubljanskem Kodeljevem, kjer pri ekipi Kajuh Slovana gostuje vodilna zaloška Vesna. Gostje so vsekakor favoritinje, toda že manjše popuščanje bi jih lahko drago stalo, še posebej, če bi ob izvrstni Lari Opeka in mlajših soigralkah zaigrala tudi izkušena in še vedno odlična Špela Polončič. Aktualne državne prvakinje tokrat v Izoli gostijo prekmursko Kemo in vse drugo razen zanesljive zmage Jane Ludvik in soigralk bi bilo veliko presenečenje. Prav tako je praktično nemogoče, da bi Jeseničanke slavile v Logatcu, kajti domačinkam sta točki potrebni v boju za četrto mesto na lestvici in s tem za končnico. Tudi nekdanje državne prvakinje s Koroške, igralke Mute, ne bi smele imeti večjih težav na gostovanju pri novinkah v Preserju. Na peti tekmi tega kroga pa so Ptujčanke favoritinje proti gostjam iz Nove Gorice. Seveda bo pri tem morala prva domača igralka Katja Krajnc osvojiti vse tri točke, v nasprotnem bi lahko tudi gostje, če bi nastopile kompletne, lahko presenetile.

I. SNTL, 11. KROG (VSE DANES OB 17. URI)
MOŠKI
Sobota – Ptuj
Mengeš – ŽNTK Maribor
Arrigoni Izola – Kema Puconci
Kajuh Slovan – Fužinar Interdiskont
Savinja Lean rešitve – Krka
ŽENSKE
Logatec – Jesenice
Ptuj – Mahle Letrika
Arrigoni Izola – Kema Puconci
Kajuh Slovan – Vesna Zalog
Preserje – Muta

Članki iz rubrike