Stanislav Štuhec Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

andreja-špeh Njena.si

Andreja Špeh iz MasterChefove kuhinje na Japonsko

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

ou
ou
0 12.01.2018 12:58:58

Čujec: Talent podedoval po nonotu in očetu

V dresu Slovenije že vrsto let navdušuje tudi posoški mojster 'bale' 29-letni Kristjan Čujec, ki je s 55 zadetki drugi najboljši strelec reprezentance, danes pa se je ustavil pri 108 nastopih.

Čujo velja za doma in predvsem v tujini spoštovanega ter cenjenega sidraša, ki pa se znajde tudi na drugi poziciji – po potrebi zaigra na beku, od koder zna in zmore učinkovito zabiti. To so izkusili že številni golmani, ki so le s pogledom pospremili žogo po Kristjanovem strelu.

Oče v Nemčijo
Bo nekaj v družini Čujec. „Nono in oče sta bila dobra nogometaša,“ nam razkrije Kristjan. Ded je igral za NK Tolmin, oče tudi, a šel še korak dlje. „Kot vem, je bil oče na preizkušnji v Nemčiji. Pravijo, da v Schalkeju, a o tem ne govorimo doma. Dejstvo pa je, oče je bil resnično dober,“ spoštljivo pove Čujo, kot ga kličejo soigralci. Očeta se je prijel vzdevek Schalke, danes pa doma s Kristjanovo sestro vodi kamp in gostilno. Kristjan ima še mlajšega brata Patrika, ki pa ima v zadnjem letu precej smole s poškodbami.

Bogata kariera


Kristjan prihaja iz vasi Poljubinj, ki je znana po tem, da je na vsakem turnirju imela vsaj eno ekipo. „Tako sem začel tudi sam igrati mali nogomet oz. futsal,“ pove Kristjan, ki je sprva začel s treningi v domačem NK Tolmin, potem je bil kratek čas tudi na treningih v Novi Gorici. Vmes je v 8. razredu osnovne šole prvič prišel na futsal trening k Puntarju, kjer je potem tudi ostal. Tja do leta 2011, ko se je selil na tuje. Opazili so ga Španci – najprej je bil član Caje Segovie (v sezoni 2011/12), odkoder se je leta 2012 preselil v Ribero Navarro. V naslednji sezoni je igral v Italiji (PesaroFano), potem v New Teamu. Leta 2014 je šel na pomoč azerbajdžanskemu Arazu, ki je nastopil na finalnem turnirju lige prvakov. Med letoma 2014 in 2017 se je vnovič preizkusil v Italiji in na Hrvaškem, danes je član ambiciozne sredine Dobovca Pivovarne Kozel.

V pričakovanju Eura in konca študija
„Postal sem tudi oče, življenje se mi je precej spremenilo. Zdaj se vse vrti okoli otroka, lepo mi je, malce manj pa je to dobro za futsal,“ pove Čujec, ki se veseli evropskega prvenstva. Verjame, da bo za Slovenijo v Stožicah navijalo precej ljubiteljev futsala iz Posočja.

Potem pa Kristjana čaka še en zalogaj – v Novi Gorici bi rad sklenil študij gospodarskega inženiringa. Do konca ima še šest izpitov in praktični preizkus.

Značke: čujec, slovenija, futsal

Članki iz rubrike