pirc musar bql Svet24.si

Tako je predsednica Pirc Musar zapela na koncertu ...

asfinag Svet24.si

Z avtoceste rešili izgubljeno mamo raco in devet ...

matjaz kovacic bobo Necenzurirano

Ne Ljubljana. Da je Maribor izgubil banko, so ...

koscek erika Reporter.si

Poslovne skrivnosti partnerja Erike Žnidaršič: ...

doncic Ekipa24.si

Luka Dončić po veliki zmagi: 'Počutim se ...

Vedran Mlikota Njena.si

Botri: Ste videli, kaj se je zgodilo z Vinkom ...

1714382871-006-cel-oli-240428-lv-1714382855842 Ekipa24.si

Celjani mislijo resno! Snubili Modrića in ...

STA
STA
0 08.12.2017 12:28:57

Shiffrinova najhitrejša na slalomski progi, v finalu dve Slovenki

Reuters
V St. Moritzu se alpske smučarke merijo na prvi alpski kombinaciji za svetovni pokal. Američanka Mikaela Shiffrin vodi po slalomu, prvi vožnji kombinacije. V finalu bosta nastopili dve Slovenki Ana Bucik (+1,56) in Maruša Ferk (+1,60), ki sta vpisali deveti in deseti čas, tretja Slovenka Tina Robnik je na slalomu odstopila.

Vodilni v skupnem seštevku svetovnega pokala Shiffrinovi sta se na prvi progi najbolj približali domačinki, Švicarki Wendy Holdener (+0,39) in Michelle Gisin (+1,21).

Tekmovalke bodo zdaj slalomske smuči zamenjale za daljše superveleslalomske. Drugi del kombinacije s superveleslalomom bo na sporedu ob 13. uri.


Organizatorji so bili zaradi megle prisiljeni spremeniti program. Tako so se tekmovalke najprej pomerile na slalomski progi, nato pa bo sledil še superveleslalomski del prve kombinacije v sezoni.

V prvi vožnji je nastopila tudi 33-letna Američanka Julia Mancuso, ki se je na tekmovalne proge vrnila po 32 mesecih odsotnosti iz belega cirkusa. Mancusovi je vijuganje med količki predstavljajo precejšnje preglavice, z zaostankom 7,99 sekunde je vpisala zadnje, 42. mesto kombinacijskega slaloma.

Prvo od treh kombinacij v minuli sezoni, ki je bila v Val d'Iseru, je dobila Ilka Štuhec, ki bo celotno letošnjo sezono izpustila zaradi poškodbe.

Članki iz rubrike