Screenshot_2 Svet24.si

Umrl je Božidar Lapaine, hrvaški oblikovalec ...

spanje, raziskava Svet24.si

Sanje pod nadzorom

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

kucan drnovsek bobo Reporter.si

Kučanova huda napaka: Drnovška je imel za ...

kozelj ronaldo Ekipa24.si

250 evrov kazni za Janeza, kar pa ne bo šlo iz ...

masterchef, tekmovalci, 10 Njena.si

Master Chef: Jajca usodna za prvega tekmovalca

novak djokovic Ekipa24.si

Je zaradi tega počilo med Đokovićem in ...

STA
STA
0 11.11.2017 14:10:35

Ana ni samo LEPA, ampak tudi zelo DOBRA smučarka! To je danes znova dokazala

Lisca
Slovaška alpska smučarka Petra Vlhova (1:49,98) je zmagovalka prvega slaloma za svetovni pokal v novi sezoni.

Drugo mesto je osvojila Američanka Mikaela Shiffrin (+0,10), tretja pa je bila Švicarka Wendy Holdener (+1,35). V finalu sta nastopili tudi dve Slovenki, Ana Bucik je bila na koncu deveta (+3,26), Maruša Ferk pa 17. (+3,98).

Prva tekma sezone ni postregla s prevelikimi presenečenji, na vrhu razpredelnice je odlično Shiffrinovo, ki je vodila po prvi vožnji, zamenjala Vlhova, prav tako vrhunska slalomistka. Slovakinja trenira pod budnim očesom nekdanjega trenerja Slovenke Tine Maze Livija Magonija, ki se je tako znova veselil lepe zmage svoje varovanke. Vodilni smučarki je na koncu ločilo le deset stotink sekunde (po prvi vožnji pa le 21 stotink), medtem ko so se potem nižje po razpredelnici zaostanki pričeli precej večati.

Slovakinja je bila zelo vesela svoje zmage. "Očitno sem dobro opravila poletne priprave, kaže, da so bile uspešne. Danes je bil sicer zame zelo naporen dan, saj je Mikaela vedno hitra, sem pa danes bila jaz danes hitrejša. To je res neverjeten občutek, danes je zame velik dan," je po zmagi povedala Vlhova. Ta bo zdaj, kot je v navadi na tem prizorišču, na nagrado v dar dobila tudi jelenčka. "Zaenkrat res ne vem, kako bi mu dala ime. Moram razmisliti, nisem pričakovala zmage," je bila po tekmi v zadregi Slovakinja.

Na tekmi so nastopile tudi štiri Slovenke. Klara Livk je bila z 38. mestom prve vožnje prepočasna za drugo, Meta Hrovat pa je v prvi odstopila. Sta pa do prvih točk v sezoni prišli obe preostali Slovenki, ki sta se uvrstili v finale najboljše trideseterice. Drugo progo je postavil slovenski trener Denis Šteharnik, več težav pa je povzročala Ferkovi, ki je po 12. času prve vožnje izgubila precej mest z napako v drugem delu.

Tudi Bucikova ni odpeljala brezhibno, stotinke je pričela pridobivati v drugem delu in na koncu ponovila uvrstitev iz prve vožnje, saj so tudi tekmice, ki so šle po progi za Novogoričanko, delale napake in zanjo zaostajale.

V nedeljo bo v Leviju na sporedu še moški slalom, karavana alpskih smučarjev pa se nato seli v kanadski Lake Louise, kjer bodo konec novembra na sporedu hitre discipline. Naslednji slalom za dekleta bo na sporedu 26. novembra v ameriškem Killingtonu.

Članki iz rubrike