rifelj 1 Odkrito.si

Gašper Rifelj zaključil plesno zgodbo

melania donald trump, vladimir putin Svet24.si

VIDEO: Neprecenljiv izraz na Melaniinem obrazu ob ...

pravljična ženska, voda Petisvet

Ponovite to besedo 100 krat dnevno in glejte, kaj ...

profimedia-0377285224 Svet24.si

Zaposleni delajo le štiri dni, plačani pa so za ...

sasa lešnjek Svet24.si

FOTO: Ambiciozna zvezda Briljantine ljubi osem let...

Isaac Palma in žena Patricija Njena.si

Žena Isaaca Palme presenetila s čudovito novico

henrik 3 Njena.si

Osupljivo: Henrik nekoč in danes

sta
sta
0 09.11.2017 19:48:47

Primož Roglič in Monika Hrastnik kolesarja leta 2017 (dopolnjeno)

Reuters
Primož Roglič in Monika Hrastnik sta kolesarja leta po izboru Kolesarske zveze Slovenije, ki je zdaj že tradicionalno nagrade podelila na Večeru zvezd na Ljubljanskem gradu. Cestni kolesar in gorska kolesarka iz discipline spust sta bila najboljša tudi lani.

Primož Roglič je letos navduševal prav na vsaki dirki, odlično sezono pa je kronal s srebrom na svetovnem prvenstvu v vožnji na čas na Norveškem. Že pred tem je postal prvi Slovenec z etapno zmago na dirki po Franciji. Poleg tega je letos dosegel še pet zmag in se izkazal na krajših etapnih dirkah svetovne serije. Bil je tretji na dirki po Romandiji, četrti na dirki od Tirenskega do Jadranskega morja in peti na dirki po Baskiji.

"Vedno je lepo prejeti priznanje, posebej če si izbran kot kolesar leta. Želim si in delal bom v prihodnje, da bom tudi v prihodnjih letih tu. So pa to zadnje čestitke, vsi že gledamo in smo orientirani v novo sezono," je dejal Roglič in na vprašanje, katerega od številnih uspehov se najbolj spominja, odgovoril: "Zmaga na Touru in SP v kronometru v Bergnu sta bili najlepši stvari sezone."

Monika Hrastnik je že v lanski sezoni dobro opozorila nase, letos pa je dosežke še nadgradila. Poleg zmag na slovenskih tleh je zbirala prva mesta v evropskem pokalu, ki ga je ob koncu sezone tudi osvojila, ter uvrstitve v prvo deseterico svetovnega pokala. Uspešno sezono je kronala s sedmim mestom na svetovnem prvenstvu v spustu v Avstraliji in končnim devetim mestom na lestvici Mednarodne kolesarske zveze.

"Taka nagrada na koncu sezone je samo še potrditev, da delam prav, je motivacija za naslednje leto," pa je bil kratka Hrastnikova. "Sezona, ki je bila moja tretja, je bila odlična. Rezultati so se stopnjevali, za konec sem šla na SP in tam dosegla še najboljši rezultat. Avstralije se bom najbolj spominjala," je dodala.

Priznanja za posebne dosežke v gorskem kolesarstvu so dobili Rudi Pintar, Marko Niemiz in Jure Žabjek, priznanja za posebne dosežke v cestnem kolesarstvu pa Matej Mohorič, Jan Polanc in Simon Špilak.

Nagradi za ekipo leta sta šli v roke gorskih kolesarjev iz Rajda in cestnim kolesarkam iz BTC City Ljubljane.

Amaterska kolesarja leta sta postala Matej Lovše in Laura Šimenc.

Ob tem je KZS podelila še jubilejno priznanje ob 70-letnici kluba Kolesarskemu klubu Prekmurje Beltinci, jubilejno priznanje ob 60-letnici Kolesarskemu klubu Kranj ter priznanje za dolgoletno uspešno delo predsedniku KD Calcit Bike Team Cirilu Grkmanu.

Članki iz rubrike