Stanislav Štuhec Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

Pogled, ki pove vse! Odkrito.si

Meghan - ljubosumni izpad? Ženski ukazala, naj se...

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

STA
STA
0 07.10.2017 09:50:06

Fabjanova in Lampičeva z drugačnima pogledoma na olimpijsko Korejo

Profimedia
Smučarski tek bo močan slovenski adut na olimpijskih igrah v Južni Koreji. Čeprav imajo tekači do začetka nove sezone še nekaj časa in jih čaka še veliko treningov, pa se Vesna Fabjan in Anamarija Lampič že ozirata na glavno tekmo prihajajoče sezone.

A imata povsem drugačni izhodišči. Izkušena Fabjanova pravi, da se z olimpijsko tekmo ne bo posebej obremenjevala, nenazadnje bodo igre zanjo že četrte, ima pa tudi medaljo. Lampičeva ima drugačno mnenje, igre bodo zanjo prve, je pa v zadnji sezoni zmagala na generalki na olimpijskih prizoriščih in ima na Južno Korejo lepe spomine.

"Mislim, da bo olimpijska tekma povsem drugačna. V lanski sezoni je bil tam navaden svetovni pokal, zdaj bodo olimpijske igre in vsak športnik se počuti povsem drugače na igrah. Zame bodo prve, tja bom šla nabirat izkušnje. Upam, da jih bom dobila čim več, je pa to ena največjih tekem. Lahko si na svetovnem pokalu zelo dober, tam pa pogoriš v preveliki želji. Bomo videli," je Lampičeva o za zdaj še precej oddaljenem olimpijskem izzivu razmišljala na predstavitvi smučarskih reprezentanc na Pokljuki.

lampic
alesfevzer.com



"Mogoče bo res tudi sneg tisti pokazatelj, ker je malo drugačen. A ne bi smelo biti težav, razen če bodo posebne razmere. Upam pa, da bo vse super in bo steklo, da bodo tudi serviserji izbrali prave maže, mi pa prave smuči," je o morebitnih posebnosti tamkajšnje tekme dejala Lampičeva.

"Pripravljalni del je potekal po načrtih, sem zadovoljna, morda je bil moteč le manjši premor, ko sem zaradi prehlada en teden počivala, a mi to ne bo veliko vzelo. Gremo naprej, imamo še dober mesec. Bomo videli, kako smo se pripravili," pa je ocenila poletni del priprav.

Zaradi mladosti in pomanjkanja izkušenj na tem področju pa tekme v Južni Koreji ni postavila prav na vrh ciljev v sezoni 2017/18. "Zame olimpijske igre niso najvišji cilj, ker bo to posebna tekma in bom tam prvič. Najbolj pomembna bo domača tekma v Planici in prva v sezoni v Kuusamu. Lani nam ni uspela, ker smo naredili napako in se 'zamazali'. Letos upam, da se bo izšlo bolje."

Precej več izkušenj, tudi z olimpijskimi nastopi, ima Vesna Fabjan. "Te olimpijske igre bodo zame že četrte. Olimpijsko medaljo imam, zaradi tega ne čutim nobenega dodatnega pritiska, da bi morala o tem razmišljati. Se jih pa vselim, tako kot vsakih prej. Vsake so nekaj posebnega. Tekme pa so že prej, tudi svetovni pokal v domači Planici. Treba je do tja priti, stopnjevati formo in že prej nanizati kakšen dober rezultat. To bo najbolj pomembno," si je pred novo sezono zaželela Fabjanova.

Njena želja pa je tudi, da bi imela mirno sezono brez pretresov v ekipi. "Predvsem si želim mirne sezone in tega, da ne bo nepotrebnih motečih dejavnikov. To bo najpomembneje glede na izkušnje iz lanske sezone. Trenutno je še nekaj vprašajev, ki jih je treba rešiti, da ti moteči dejavniki ne bodo postali težava med sezono. Gre za delovanje ekipe, ker se pripravljam ločeno od reprezentance. Ključna vprašanja so, kako delovati z ekipo, da bom lahko šla z mirno glavo na
tekmo. Upam, da se bodo stvari z dobro komunikacijo rešile," o tej temi pravi zadnja dobitnica slovenske tekaške olimpijske medalje.

Do začetka sezone smučarjev tekačev je še nekaj časa, kar ni nujno dobro, pravi Fabjanova: "Tudi mi smo pred leti začenjali svetovni pokal že v začetku oktobra. Malo pogrešam tekmo v Düsselforfu, ker je bila pravi pokazatelj, kje smo. Zdaj je tako, da ko se tekme začnejo, se začnejo in je težko karkoli popravljati. Šli bomo s tekme na tekmo, pa bomo videli, kje smo. Na podlagi rezultatov se bomo odločali, na katere tekme iti in katere bi raje izpustili."

Značke: smučarski tek, sta

Članki iz rubrike