Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
zu
zu
27.12.2016 12:57:25
Deli članek:

Jansrud v superveleslalomu v tej sezoni ne pozna poraza, Kline 13.

Reuters

Norvežan Kjetil Jansrud je zmagovalec superveleslaloma za svetovni pokal alpskih smučarjev v italijanski Santa Caterini. Drugo mesto je osvojil Avstrijec Hannes Reichelt (+0,60), Italijan Dominik Paris (+0,65) je bil tretji. Najboljši Slovenec Boštjan Kline (+1,55) je osvojil 13. mesto ter kot edini Slovenec od štirih na startu prišel do točk.

Jansrud, tako kot Mariborčanka Ilka Štuhec med ženskami v smuku, v tej sezoni v superveleslalomu še ne pozna poraza. Norvežan je zmagal še na tretjem superveleslalomu po vrsti, potem ko je v tej disciplini konkurenco pokoril tudi v Val d'Iseru in Val Gardeni. Jansrud je osvojil še deveto superveleslalomsko zmago, osemnajsto v svetovnem pokalu. Norvežan je v novi sezoni prišel še do četrte zmage, zmagal je tudi na smuku v Val d'Iseru. Tudi Slovenka Štuhčeva je decembra nanizala štiri zmage, saj je zmagala tudi na alpski kombinaciji v Val d'Iseru.

Ob Klinetu so bili startu še trije slovenski predstavniki, Klemen Kosi, Martin Čater in Miha Hrobat, ki pa so osvojili mesta zunaj prve trideseterice ter so ostali brez točk.

Avstrijec Marcel Hirscher (633 točk), ki je danes zaostal za trideseterico, ostaja v vodstvu v skupnem seštevku svetovnega pokala. Jansrud (482) na drugem mestu ima 151 točk manj. V superveleslalomskem seštevku ima Jansrud po treh tekmah polni izkupiček 300 točk.

Na progi Deborah Compagnoni bo jutri smuk, v četrtek pa bo na programu še alpska kombinacija s superveleslalomom in slalomom.