Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
sta
sta
26.12.2016 20:48:48
Deli članek:

Biatlon: Državna prvaka postala Tršan in Erženova

Arsen Perić
Anja Eržen

Slovenski biatlonci so se merili za naslove državnih prvakov na tekmah s skupinskim startom. V članski konkurenci sta si na Pokljuki prvi mesti priborila Rok Tršan (Logatec) in Anja Eržen (Bled).

Med biatlonkami je med članicami na 7,5-kilometrski preizkušnji pred Urško Poje (dva zgrešena strela) slavila Anja Eržen, ki je bila od tekmice iz SK Loška Dolina kljub trem zgrešenim strelom boljša za 20,2 sekunde. Tretje mesto je osvojila klubska kolegica Pojetove, Tina Mlakar (1, + 1:02,5). Teje Gregorin ni bilo na startu. V absolutni konkurenci je slavila Ukrajinka Valentina Semerenko, ki trenira pri TSK Bled. Erženovo je ugnala za 54,3 sekunde.

Med mladinkami je naslov osvojila Urška Poje, med mlajšimi mladinkami pa Živa Klemenčič.

Na desetkilometrski sprinterski preizkušnji je v moški konkurenci ob odsotnosti Jakova Faka slavil Tršan, ki je s tremi zgrešenimi streli za 51,3 sekunde premagal Klemna Bauerja (Ihan), ki je zgrešil pet strelov. Tretje mesto je osvojil član ekipe Gorje Miha Dovžan, ki je na cilj pritekel minuto in pol za tekmecem s štirimi zgrešenimi streli. V absolutni konkurenci je slavil Bolgar Vladimir Eliev, ki je Tršana ugnal za 14,7 sekunde.

Med mlajšimi člani je prvak postal Mitja Drinovec, med starejšimi mladici pa Blaž Debeljak.