Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
ue
ue
27.12.2016 11:06:29
Deli članek:

Nemec, ki je zmagal na vseh štirih tekmah: Dva sta, ki lahko izenačita moj rekord

Sven Hannawald je bil tisti, ki je slavil na vseh štirih tekmah novoletne turneje.

Nemec je doslej edini, ki mu je uspelo osvojiti "grand slam". V sezoni 2001/02 je pometel z vso konkurenco in sprožil neverjetno evforijo v domovini. Tistega 6. januarja 2002 si je njegov zadnji skok v Bischofshofnu, s katerim je zmagal še na četrti tekmi, ogledalo skoraj 15 milijonov Nemcev.

Letos bo Hannawald, ki je imel po tistem velikem uspehu velike psihične težave in je kariero končal leta 2005, prvič po svojem štirikratnem zmagoslavju na turneji, slednjo spet spremljal v živo od začetka do konca.

"Upam, da bo moj rekord zdržal še nekaj let. Toda, če ga bo kdo izenačil, bom prvi, ki mu bom čestital," je dejal Hannawald za nemške medije. Seveda se ni mogel izogniti vprašanju, kdo bi lahko bil tisti, ki bi mu to uspelo. In s prstom je pokazal na Domna Prevca ter Norvežana Daniela Andreja Tandeja. "To sta dva kandidata, ki sta tega vsekakor sposobna."

Hannawald ve, kako težko je biti najboljši na najbolj prestižni turneji v svetovnem pokalu. "Svetovni prvak lahko postaneš z malo sreče, na turneji pa moraš biti vrhunski vseh deset dni."