Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
su
su
22.12.2016 12:54:17
Deli članek:

Petra Prevca "pozabili" celo organizatorji novoletne turneje!

Arsen Perić

Kmalu se bo začela že 65. novoletna skakalna turneja in skupno zmago na tekmah štirih skakalnic bo branil naš as Peter Prevc.

Včasih se zdi, da nam Avstrijci in Nemci naše skakalne šampione močno zavidajo. Po tistih besedah Walterja Hoferja, ki so bile seveda plod zavisti in ne strokovne ocene, se nam zdi, da je skoraj nemogoče, da se organizatorjem novoletne skakalne turneje zgodi taka napaka, da za Petra Prevca v uradnem obvestilu zapišejo, da je Čeh in ne Slovenec. Tisti, ki se vsaj približno ukvarja s smučarskimi skoki in tisti, ki je vsaj z enim očesom spremljal lansko novoletno turnejo, zagotovo ve, od kod prihaja Peter Prevc. In zdi se nam, da organizatorji, predvsem pa tisti, ki skrbijo za obvestila za javnost, dobro vedo kdo in od kod je Peter.

Na to, da so v vabilu na novoletno turnejo zapisali, da je Peter Prevc Čeh, jih je moral nekdo opozoriti, saj so potem kmalu poslali opravičilo.

"Drage gospe in gospodje, dragi prijatelji skokov! Poslali smo vam popravljeno inačico vabila pred začetkom 65. novoletne turneje. Na žalost se nam je v originalnem vabilu zgodila resna napaka, ki jo globoko obžalujemo. Na spisku zmagovalcev smo pri lanskemu zmagovalcu Petru Prevcu zapisali napačno nacionalnost (ČEŠ namesto SLO). Napako globoko obžalujemo, Petru Prevcu ter slovenski smučarski zvezi pa smo se že opravičili. Seveda je naša dolžnost, da vam pošljemo pravilno in korektno vabilo še enkrat."