Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
zu
zu
21.12.2016 13:30:30
Deli članek:

Borec, da mu ni enakega: Možgani niso poškodovani, Prišlič se bo vrnil že jeseni

Facebook

Spomin na nedeljo, 4. decembra, ko je eden od tamkajšnji pogodbenih delavcev zbil slovenskega smučarskega skakalca Ernesta Prišliča, je še zmeraj boleč, a kot kaže, jo bo odnesel brez omembe vrednih posledic.

Ernest Prišlič je imel za letošnjo sezono velike cilje, a mu jih je preprečila huda poškodba med ogrevanje v Planici. Med tekom ga je s kombijem zbil eden od tamkajšnjih pogodbenih delavcev, poškodbe Prišliča pa so bile po prvih informacijah precej hude.

Informacije so bile zelo skope, zato se je govorilo, da njegovo življenje visi na nitki, bržkone pa naj bi bila njegova športna kariera končana. A temu očitno ni tako! To nam je potrdil tudi njegov trener Zvone Pograjc, ki je dejal: "Kot mi je povedal njegov oče, Ernest že normalno zaznava okolico. Pri govoru se mu zaradi pomirjeval še malce nabira slina, sicer tudi govori že dokaj normalno. Na srečo mu možgani niso več zatekali, zato so ga že po nekaj dneh zbudili iz umetne kome in mu dajali pomirjevala. Zdravniki so vseeno previdni in bodo opravili še nekaj preiskav, potem pa bo lahko zapustil oddelek za intenzivno nego in se preselil na splošni oddelek travmatološke klinike. Pozneje se bodo odločili, ali mu bodo operirali še zlomljeno golenico. Kot za zdaj kaže, nesreča ne bo pustila trajnejših posledic."

Novice so še toliko boljše, saj bi se Prišlič k svojemu športu vrnil že jeseni. "Zdaj malce 'jamra', saj ve, da je izgubil sezono, od katere je veliko pričakoval. Oče pravi, da mu je hudo in da se še ni sprijaznil s situacijo, a verjamem, da si bo že prihodnje leto opomogel in se, če ne prej, jeseni spet vrnil na skakalnice. Ernest je po značaju borec in zagotovo ne bo kar tako vrgel puške v koruzo."