Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
rp
rp
29.11.2016 18:40:36
Deli članek:

Adam Malysz: Prevca sta močna, a trenutno ni favorita

www.fis-ski.com

Poljska skakalna legenda, zdaj v vlogi koordinatorja za smučarske skoke pri poljski smučarski zvezi, je ocenil začetek sezone v Ruki.

Doslej edini skakalec, ki je svetovni pokal med leti 2001 in 2003 osvojil trikrat zapored, je petkovo in sobotno tekmo ocenil kot težki, a zanimivi: "Prvi zmagovalci tega konca tedna so finski organizatorji. Vremenska napoved ni bila najboljša, posebej za soboto, a tekmovanja so se odvijala zelo gladko. Zaradi snega in sneženja si potreboval tudi nekaj sreče, a obe tekmi sta bili zelo dobri. Svoje je opravila tudi nova vetrovna mreža."
Adam je uvod v sezono seveda ocenil tudi iz tekmovalnega vidika. "Tekmi sta bili zelo močni in izenačeni. Presenetil me je Severin Freund, za katerega nisem pričakoval, da bo po poškodbi že tako dobro pripravljen. Zanima me, koliko moči ima, glede na to, da je s treningi začel pozneje. Zato je zdaj tudi bolj spočit, ustrezala pa mu je tudi skakalnica. Videli bomo, ali bo na takšni ravni lahko skakal tudi na naslednjih tekmah. Brata Prevc sta se predstavila v vrhunski formi, zlasti v petek sta bila kar impresivna. Močni so tudi Avstrijci in Norvežani. Zame trenutno ni favorita, nekoga, za koga bi rekel, da je precej pred ostalimi. Najboljši so precej tesno skupaj in svetovni pokal bo še zelo zanimiv," je prepričan Malysz. Ta je zadovoljen tudi z nastopi poljskih skakalcev, ki jih v kratkem vidi na zmagovalnem odru. 
Malysz je bil na Finskem aktiven na več področjih, med drugim je prenašal tudi opremo skakalcem na vrh hriba. "Ne branim se nobenega dela. Nasprotno, tako se počutim koristnega. To prinaša rezultate," je dejal v zvezi s tem in dodal, da trenerjem in skakalcem rad podeli kakšen nasvet, če ga le potrebujejo.