Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
rp
rp
28.11.2016 21:31:34
Deli članek:

Peter Prevc: Želim si trenirati na veliki napravi

Reuters

Zmagovalec svetovnega pokala iz minule sezone je o začetku nove spregovoril tudi za spletno stran fis-ski.com.

Potem ko je Peter na prvi tekmi s padcem izgubil zmago, se je na drugi moral zadovoljiti s sedmim mestom. Že pred sezono pa je dejal, da je vsaka uvrstitev med deseterico zanj še vedno uspeh.

"Tudi s sedmim mestom moram biti zadovoljen. Moji skoki niso bili na tako visoki ravni kot dan prej, glede na napake, ki sem jih delal, pa je sedmo mesto še vedno dobro. Vsi tekmovalci smo bili zelo tesno skupaj," je Peter dejal o sobotni tekmi in odgovoril tudi na vprašanje, kakšne posledice je zanj pustil padec na prvi tekmi: "Imam modrico na levem stegnu, vendar to ni nič. Važno je, da so vezi v redu. Tudi psiholoških posledic ni bilo, počutil sem se enako samozavestno kot prej."

Kot pravi Peter, so mu prve tekme vlile dovolj zaupanja za nadaljevanje sezone: "Zdaj se počutim bolj sproščen kot pred prvo tekmo. Vem, da še vedno lahko zmagam, če odskačem tako, kot znam. Seveda se tudi zavedam, da sem ob večji napaki hitro lahko tudi na 20. mestu. Vedno moraš biti stoodstotno skoncentriran na skok. Trenutno se mi zdi najbolj pomembno, da sem telesno dobro pripravljen. Tehniko skozi tekme vedno lahko izboljšaš, če pa si telesno šibak, ne moreš normalno nastopati. Čaka nas še veliko dela, saj je pred nami še veliko tekem."

Pred tekmami v Klingenthalu pa bi si Peter želel kakšen trening več na 120-metrski skakalnici. "Tak trening, ki ga na snegu na večji napravi še nismo imeli, bi nam precej pomagal, da lahko še napredujemo. Predvsem pa je potrebno ostati sproščen. Ni prostora za pritoževanje, potrebno je delati," je v svojem slogu zaključil Pero.