Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
Andrej Miljković
Andrej Miljković
29.11.2016 08:59:06
Deli članek:

Goran Janus: Namesto nagrade topla roka, za tujino ne obstajam, spet bom napovedal globus

Grega Wernig

Če se dogovarjate z ljudmi iz zimskih športov in če sami v snežne aktivnosti niste vpeti ves čas, bodite pozorni na interpretacijo stavka 'se dobiva zjutraj'.

Tudi če gre za človeka iz smučarskih skokov, ki so se v zadnjih letih kar pošteno premaknili proti poznejšemu popoldnevu. In tudi če gre za pregovorno občutljivo ponedeljkovo jutro ter je sogovornik z naporne poti na Finskem prišel šele prejšnji večer. Šalo (v kateri je več kot pol resnice) na stran, na koncu smo se ujeli naravnost idealno, pri čemer smo obredno druženje na našem uredništvu in prav tako obredno kavo v neposredni bližini nalašč postavili na dan po prvih tekmah, ne pred njimi.

Da bi bolj čutili vročico oživljenega dogajanja in da bi tako pogovor ob ugasnjenem snemalniku kot še precej pomembnejši ob prižganem potekala temu primerno. Brez lažne skromnosti si drznemo verjeti, da smo zadeli v polno, navsezadnje je Goran Janus pri nas že tradicionalno drugačen, z manj zadržki, drznejši, napovedal in razkril je marsikaj, kar je močno odmevalo. Tokrat ni bilo nič drugače, seveda pa edina relevantna sodba ponovno pripada vam.

Koliko je lanska sezona spremenila oziroma koliko ni spremenila vašega najbolj izpostavljenega varovanca, zmagovalca svetovnega pokala? Koliko se je spremenil Peter?
Ne zdi se mi, da bi se. Bilo je sicer ogromno aktivnosti, bil je izjemno izpostavljen, toda mislim, da mu je uspelo ostati enak. Na trenutke ni bilo lahko, kajti mediji so šli zelo daleč, ogromno je bilo takih in drugačnih prireditev, takih ali drugačnih pojavljanj. Po koncu prejšnje sezone, pred začetkom nove, vmes; skratka, ves čas. Zelo, zelo veliko obveznosti ima, pojavlja se po vsej Sloveniji.

Grega Wernig

Že skoraj ponarodela so njegova visoka pričakovanja, ko gre za stike z mediji. Njegova zasičenost z enakimi vprašanji, z dolgočasnimi intervjuji. Kako to dojemate, kako to doživljate?
S tem se ne ukvarjam. Kar tekmovalci odgovarjajo medijem, me po pravilu ne zanima, razen če bi se zgodilo kaj takega, kar bi me neposredno zadevalo. Sicer pa je to njihova stvar in stvar ljudi, ki so pač zadolženi za javne nastope, za javno podobo. Vsak naj razmišlja po svoje, vsak naj ima svoj pristop, vsak naj svoje poglede javnosti predstavi na svoj način. To se mi zdi dobro za vse.

Se strinjate, da pustiva rezultate prvih dveh tekem pri miru in iz njih ne vlečeva zaključkov?
Absolutno se strinjam, to je najboljši mogoči pristop in pogosto ga pogrešam. Prve tekme so v tem pogledu resnično najtežje in včasih tega ljudem ni lahko razložiti. Rezultati na eni tekmi ali na enem prizorišču se lahko zgodijo zaradi kopice dejavnikov, nima jih pravega smisla napihovati, analizirati in komentirati. Nekakšna meja za take debate se mi zdi tretji vikend v decembru.

Lani ste za to mizo v nadvse odmevnem pogovoru zelo kmalu napovedali razplet sezone, pravilno ste predvideli celo datum potrditve velikega kristalnega globusa, točkovno razliko, skratka, vse. Nekateri so se celo ustrašili, da boste s tem kaj zakleli, da ste preveč pogumni.
...

CEOTEN INTERVJU Z GORANOM JANUSOM SI LAHKO PREBERETE V TORKOVI IZDAJI TISKANE ŠTEVILKE EKIPE SN, KI SI JO LAHKO ZAGOTOVITE TUDI NA TRAFIKA24.SI!

Grega Wernig