Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
su
su
28.11.2016 18:21:52
Deli članek:

Štirje na hitre

Arsen Perić

Na tekmah svetovnega pokala alpskih smučarjev, ki bodo ob koncu tedna v francoskem Val d'Iseru, bo skupno možno spremljati deset slovenskih nastopov.

Štirje bodo na petkovem superveleslalomu, slovenska četverica bo tudi na startu sobotnega smuka, dva slovenska predstavnika pa bosta na nedeljskem veleslalomu.
Prve tekme za ekipe hitrih disciplin bo ta konec tedna gostil francoski Val d'Isere, ki je nadomestil odpadle tekme iz ameriškega Beaver Creeka.

V petek bo na sporedu superveleslalom, na katerem bodo za Slovenijo smučali Boštjan Kline, Rok Perko, Klemen Kosi in Martin Čater. V soboto bo na sporedu smuk, na katerem bomo lahko spremljali Andreja Šporna, Klineta in Kosija. Odgovorni trener za hitre discipline v slovenski moški ekipi za svetovni pokal Peter Pen bo četrtega predstavnika izbral med trojico Perko, Čater in Miha Hrobat.

Čater in Hrobat bosta sodelovala tudi v internih kvalifikacijah, ki bodo odločile o tem, kateri bo poleg Žana Kranjca nastopil na nedeljskem veleslalomu.

Medtem ko so moški ostali brez čezatlantskih preizkušenj, pa bo naslednje ženske preizkušnje svetovnega pokala vendarle gostil kanadski Lake Louise. Od petka do nedelje bosta na sporedu dva smuka in superveleslalom, Slovenija pa bo imela na tekmah eno predstavnico, Ilko Štuhec.