Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
sta
sta
20.11.2016 17:40:17
Deli članek:

Dopfer po dvojnem zlomu noge že končal sezono

Reuters

Za nemškega alpskega smučarja Fritza Dopferja se je sezona končala, še preden se je dobro začela. Na treningu v avstrijskem Zillertalu si je namreč pri padcu zlomil nogo, podobna poškodba kot je nedavno doletela Avstrijko Eva-Mario Brem pa pomeni, da bo okrevanje trajalo vsaj pol leta.

Zima, ki bo imela vrhunec februarja s svetovnim prvenstvom v St. Moritzu, se je tako za nosilca srebrne medalje v slalomu z zadnjega SP že končala. V njej bo imel le dve uvrstitvi, 27. mesto na uvodnem veleslalomu v Söldnu in osmo mesto na prvem slalomu v Leviju.

"Posledice padca so zelo grenke. A že zdaj mislim na to, da se bom vrnil. Prepričan sem, da lahko prenesem tudi takšne udarce v športni karieri," je po neprijetnem dogodku sporočil 29-letni smučar, ki so mu poškodovano levo nogo, zlomil si je mečnico in golenico, že operirali v Innsbrucku, po nekaj dneh počitka bo lahko že začel proces okrevanja.

Njegov naslednji cilj so zdaj olimpijske igre v Južni Koreji 2018. "Rehabilitacije se bom lotil z vso disciplino, tako da bom v olimpijski sezoni povsem nared," je že napovedal slalomski svetovni podprvak, ki je na zadnjih OI v Sočiju za las ostal brez medalje na četrtem mestu.