Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
rp
rp
20.11.2016 13:07:58
Deli članek:

Balinarska drama pripadla Postojnčanom

Simon ;Malljevac
Balinarska dvorana v Postojni

V petem krogu balinarske superlige je bilo najbolj dramatično na obračunu med Postojnsko jamo in Krimom. Četrti zmagi v sezoni sta vpisala tudi škofjeloška Lokateks Trata in Hrast iz Kobjeglave.

Derbi petega kroga je bil odigran v obnovljeni balinarski dvorani v Postojni, kjer sta se pomerila zasedbi domače Postojnske jame in Krima iz Ljubljane, ki sta v prvih štirih krogih zabeležila po tri zmage. Po izenačenem začetku sta malce izdatnejšo prednost domačinom v hitrostnem zbijanju prinesla Gašper Povh in Nik Švara, a so se Ljubljančani vrnili v igro z zmagama Toneta Kosarja in Žige Šinkovca v natančnem zbijanju. V zadnji del tekme so z vodstvom 10:8 vstopili Postojnčani, ki so po zaslugi zmag trojke in Gašperja Kraševca proti Tonetu Kosarju v igri posameznikov obdržali prednost in slavili s končnih 14:12 ter zadržali mesto v vodilnem trojčku.

Četrtič v sezoni so slavili tudi Škofjeločani, ki si proti gostom iz Portoroža niso privoščili spodrsljaja. Že po začetnih klasičnih igrah so povedli z maksimalnih 8:0, njihovo zmago pa je že po polovici dvoboja z zmago v natančnem zbijanju proti Tadeju Kontiču s 25:15 potrdil Simon Možina, tako da je drugi del dvoboja pomenil zgolj formalnost.

Precej bolj so se za dve točki morali potruditi Kobjeglavci, ki so v kraškem derbiju premagali sosede iz Sežane. Pomembno prednost so si priigrali v tehničnih disciplinah, v katerih je s 40 točkami v hitrostnem zbijanju najbolj navdušil Zoran Rednak, odpor žilavih domačinov pa dokončno strli šele v zadnjem delu tekme z zmagama v trojki in igri dvojic.

V obračunu moštev z dna lestvice so si mirnejše nadaljevanje sezone zagotovili balinarji Agrochema, ki so skozi celoten dvoboj nadzirali poteg dogodkov v novogoriški balinarski dvorani in prizadejali Koprčanom še peti poraz v sezoni.

SUPERLIGA, 5. KROG
Skala Sežana - Hrast 10:16
Lokateks Trata - Aikea Antena 20:6
Postojnska jama - Krim 14:12
Agrochem - Luka Koper 20:6
Vrstni red: Lokateks Trata, Hrast, Postojnska jama 8, Krim 6, Agrochen in Skala Sežana 4, Aikea Antena 2, Luka Koper 0