Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
STA
STA
12.11.2016 11:46:18
Deli članek:

Shiffrinova, kot smo je navajeni, Slovenki v finalu

Reuters

Mlada ameriška zvezdnica še naprej navdušuje.

Američanka Mikaela Shiffrin vodi po prvi vožnji slaloma za svetovni pokal alpskih smučark v finskem Leviju. Drugi čas si delita Švicarka Wendy Holdener in Švedinja Frida Hansdotter, obe sta za olimpijsko in svetovno prvakinjo zaostali za 72 stotink sekunde. Zaostanek Slovakinje Petre Vlhove na četrtem mestu znaša 89 stotink sekunde.

Prva Slovenka na startu Ana Bucik je nastopila s startno številko 27 ter je ob prihodu v cilj vpisala 17. čas, za Shiffrinovo je zaostala 2,23 sekunde. Nato se je na progo s številko 29 pognala še Maruša Ferk (+2,08), ki je v cilju za 17 stotink sekunde prehitela moštveno kolegico za takrat 16. čas.

Na startu je bilo vsega skupaj 66 tekmovalk. Obe slovenski tekmovalki pa sta si glede na zaostanka zanesljivo zagotovili nastop v finalni vožnji. Ferkova je napredovala z 18. časom prve vožnje, Bucikova pa je bila 21.

Od Slovenk je bila na startu še Meta Hrovat, ki s startno številko 54 ni končala v cilju in je odstopila. Startala je tudi ameriška Slovenka Lila Lapanja, ki tekmuje za ZDA, a je bila z zaostankom 4,99 sekunde prepočasna za finale.

Druga vožnja bo na sporedu ob 13. uri.