Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
STA
STA
11.11.2016 18:56:23
Deli članek:

Pliškova začenja češki lov na tretjo lovoriko pokala Fed

Reuters

V finalu teniškega pokala Fed, ki se bo med ženskima teniškima ekipama Češke in Francije začel v soboto v Strasbourgu, bosta uvodni dvoboj odigrali finalistka odprtega prvenstva ZDA Karolina Pliškova in Francozinja Kristina Mladenović, je določil današnji žreb.

Pliškova ima v finalu status prve češke igralke, prva domača adutinja pa bo Caroline Garcia. Ta se bo v drugem posamičnem dvoboju v soboto pomerila s Petro Kvitovo.

"Ta češka ekipa je zelo, zelo dobra. V tem tekmovanju imajo Čehinje veliko samozavesti. Favoritinje so one," je pred začetkom finala dejala selektorska domače vrste Amelie Mauresmo.

V francoski ekipi so Caroline Garcia (23. igralka sveta), Kristina Mladenović (42.), Alize Cornet (46.) ter Pauline Parmentier (73.), v češki pa Pliškova (6. na lestvici WTA), Kvitova (11.), Barbora Štrycova (20.) in Lucie Hradecka (170.)

Češka bo lovila tretjo zaporedno zmago v zadnjih letih, potem ko je že slavila v letih 2015 in 2014. Skupno pa ima češka teniška vrsta v zadnjih petih letih že štiri zmage, le leta 2013 so češki niz z zmago prekinile Italijanke.

"Zmagovanje nam ne sme postati samoumevna. Vesel sem, da smo spet v finalu. Ne pričakujem, da bodo dekleta pod dodatnim pritiskom zaradi gostovanja. Nekaterim je celo lažje igrati, če ni pritiska domačih navijačev, hrupno pa bo tako ali tako," je pred začetkom finala dejal češki strateg Petr Fala.

V nedeljo bosta na sporedu še tekma dvojic ter dva posamična dvoboja, ki pa ju najverjetneje ne bodo odigrali, če bodo letošnje zmagovalke znane že prej.

Spored finala:
Jutri, 12. novembra:
Kristina Mladenović - Karolina Pliškova
Carolina Garcia - Petra Kvitova
Nedelja, 13. novembra:
Caroline Garcia - Karolina Pliškova
Kristina Mladenović - Petra Kvitova
Caroline Garcia/Kristina Mladenović - Lucie Hradecka/Barbora Štrycova