Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
Stane Kadunc
Stane Kadunc
11.11.2016 21:22:58
Deli članek:

Kdo je med dekleti glavni na Gorenjskem?

psno
Od Irene Mejač bo veliko odvisno, če bo Ljubelj prišel do naslova podprvakinj.

Danes se bo nadaljevalo prvenstvo v obeh elitnih ligah. Največ zanimanja v moški A ligi bo za zasavski derbi v Litiji, kamor prihaja Enemon iz Hrastnika.

Med Litijani in Hrastničani vedno videvamo zelo zanimive in kvalitetne dvoboje, na koncu pa odločajo minimalnosti. V zadnjih letih se iz teh dvobojev izcimi tudi udeleženec mednarodnih pokalov. V zadnjih dveh sezonah so bili v tem pogledu zmagovalci Litijani. Obenem ima tokrat dvoboj še dodaten motiv, saj gre tudi zato, kdo bo prvi spremljevalec vodilnega dvojčka.

Vodilni Ljubelj ima tokrat na papirju lahko delo, saj doma gosti Kranjčane. Toda kvaliteto bodo Tržičani morali pokazati na stezah, saj se lahko hitro znajdejo v težavah, če bi tekmo vzeli prelahkotno. Kamničani pa imajo na sporedu težje delo, saj gredo v goste k neugodnim Konjičanom, ki so na čelu s Kirbišem še kako nevaren tekmec. Ob pravem pristopu je tam v nevarnosti tudi ekipni rekord kegljišča.

Zelo zanimivi tekmi pa se obetata tudi v Cerknici, kamor prihaja zelo nevarna Gorica, in v Mariboru, kjer se bosta srečala velika poraženca v prejšnjem krogu. Konstruktor je grdo izgubil na velikem derbiju v Kamniku, medtem ko je Proteus v zaključku derbija doma izgubil proti Brestu.

V ženski A ligi pa nas čaka super zanimiv derbi v Tržiču med sosedami, domačim Ljubeljem in Triglavom iz Kranja. Obe ekipi sta doslej izgubili le enkrat. Glede na sestavo ekip so Kranjčanke v prednosti. Domačinke v veliki meri stavijo na sestri Mejač, ki lahko ob svojih odličnih rezultatih napravita kar lepo prednost v kegljih in potem zna biti vse močno odprto.

Zanimiva tekma pa se obeta tudi v Kopru, kjer bodo Postojnčanke proti Adrii iskale prve letošnje točke. Mlada ekipa Postojnčank je v prvenstvo krenila zelo slabo in so še vedno brez točk, čeprav njihova kvaliteta ni sporna. Toda Adria, ki ima na pogled skromnejšo ekipo, je na začetku presenetljivo vpisala dve zmagi in tako relativno zelo dobro stoji na lestvici.

Celjanke odhajajo k sosedam v Slovensko Bistrico in so velike favoritinje v srečanju z Impolom. Enaka trditev pa velja tudi Brest, ki doma gosti Miklavž. Glede na rezultate v zadnjem krogu pa lahko trdimo, da bi Kamničanke morale zanesljivo zmagati v Novem mestu. Toda Trebanjke znajo biti doma sila nevarne, če se razigra mlada reprezentantka Nika Radelj in ob njej še kakšna igralka.

PARI 7. KROGA V 1. A LIGAH
MOŠKI
Konjice - Calcit (14.00)
Konstruktor - Proteus (16.00)
Ljubelj - Triglav (17.00)
Litija - Enemon (17.30)
Brest - Gorica (17.30)
ŽENSKE
Adria - Proteus (13.00)
Impol - Celje (13.00)
Ljubelj - Triglav (13.00)
Trebnje - Kamnik (13.00)
Brest - Miklavž (13.00)
psno
Brigita Strelec (Triglav)