Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
zu
zu
03.11.2016 15:23:13
Deli članek:

Na moškem slalomu v Leviju Hadalin in Kranjec

Arsen Perić
Štefan Hadalin

Alpski smučarji bodo prihodnji konec tedna opravili drugo preizkušnjo nove sezone. Po veleslalomu v Söldnu bo 13. novembra v finskem Leviju na sporedu slalom, na katerem bosta slovenske barve zastopala Štefan Hadalin in Žan Kranjec, so sporočili s Smučarske zveze Slovenije.

Trojica slovenskih smučarjev v teh dneh vadi na avstrijskem ledeniku Mölltal, kjer so bile sredo na sporedu tudi interne kvalifikacije za eno prosto mesto na slalomski tekmi.

Poleg Hadalina bo na Finskem tako nastopil še Kranjec, ki je v kvalifikacijah ugnal Žana Grošlja. Ekipa bo na Mölltalu pod vodstvom glavnega trenerja tehničnih disciplin Klemna Berganta trenirala vse do sobote, v sredo pa bodo odpotovali v Skandinavijo.

"Tu so super pogoji, proga je ledena, tako da so bile kvalifikacije zelo poštene. Fantje so počutijo dobro, Štefan mora biti sicer še malo pozoren na stanje hrbta, drugače pa smuča dobro. Bomo videli, kako se bo odrezal v Leviju. Žan bo imel visoko startno številko, a mora dodati še kakšno disciplino. Najprej mora na veleslalomu seveda osvajati mesta, ki mu pripadajo, potem pa mora še malo pogledati naokoli, na slalom in superveleslalom," je pojasnil Bergant.